Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα με δηλώσεις έβαλε στο στόχαστρο την Κύπρο λέγοντας ότι ο πόλεμος μπορεί να κατευθυνθεί και σε αυτήν αν συνεχίσει να υποστηρίζει τον Ισραηλινό στρατό.

Ads

Συγκεκριμένα, ο Χασάν Νασράλα προειδοποίησε την Τετάρτη (19/6) ότι η ομάδα του θα πολεμήσει «χωρίς κανόνες» και «χωρίς ανώτατα όρια» σε περίπτωση ενός ευρύτερου πολέμου και ότι δεν θα υπάρχει πουθενά ασφαλές μέρος στο Ισραήλ από τις επιθέσεις τους.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα είπε ότι στους πιθανούς στόχους για επιθέσεις βρίσκονται και χώρες της Μεσογείου Θάλασσας.

Ο Νασράλα επίσης απείλησε για πρώτη φορά την Κύπρο, λέγοντας ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να τη θεωρήσει «μέρος του πολέμου» αν συνεχίσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικές ασκήσεις.

Ads

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τετάρτης η Χεζμπολάχ εκτόξευσε πυραύλους εναντίον περιοχών του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Νίκος Χριστοδουλίδης για δηλώσεις Χασάν Νασράλα / Η Κύπρος δεν εμπλέκεται σε πολεμικές συρράξεις

Ισραήλ: Ο υπουργός Εξωτερικών απειλεί τη Χεζμπολάχ με «ολοκληρωτικό πόλεμο» στον Λίβανο

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ προειδοποίησε ότι η απόφαση για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Χεζμπολάχ έρχεται σύντομα, απειλώντας ότι θα οδηγήσει στην καταστροφή της.

Λίγο αργότερα, το βράδυ της Τρίτης, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι ενέκριναν τα επιχειρησιακά σχέδια για μια επίθεση στον Λίβανο.

«Είμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που θα αποφασίσουμε να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού απέναντι στη Χεζμπολάχ και στον Λίβανο. Σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, η Χεζμπολάχ θα καταστραφεί και ο Λίβανος θα πληγεί σκληρά», διαμήνυσε ο Κατς σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.