Κάθε άλλο παρά παραιτείται από τις παράνομες απαγωγές στο εξωτερικό η Τουρκία και εκτοξεύει νέες απειλές εναντίον των «γκιουλενιστών» που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, στους οποίους η ‘Αγκυρα περιλαμβάνει και τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα. Έτσι, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν τόνισε πως οι επιχειρήσεις της MIT και των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στο εξωτερικό για τη σύλληψη οπαδών του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν θα συνεχιστούν με αμείωτη αποφασιστικότητα.

Ads

Διαβεβαίωσε ότι είτε σε ένα είτε σε πέντε χρόνια όλοι θα βρεθούν ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης και θα υποστούν τις συνέπειες για τις πράξεις τους.

«Θα αισθάνονται την ανάσα της Τουρκίας στο σβέρκο τους», είπε ο Καλίν.

Την τελευταία διετία η MIT έχει απαγάγει δεκάδες φερόμενους γκιουλενιστές από διάφορες χώρες, ανάμεσά τους ευρωπαϊκές όπως το Κόσοβο και η Ουκρανία.

Ads

Οι δηλώσεις Καλίν έγιναν ενώ οριστικοποιήθηκε συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ‘Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη. Εκεί αναμένεται να τεθεί και το θέμα των οκτώ.

Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει απορρίψει τελεσίδικα το ενδεχόμενο έκδοσης των στρατιωτικών στην πατρίδα τους, λόγω φόβων πως δεν θα έχουν δίκαιη δίκη ή σωστή μεταχείριση.