Ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου έχασε τελικά τις προεδρικές εκλογές από τον Λούλα του Εργατικού Κόμματος και καλείται να αποχωρήσει από την προεδρία της Βραζιλίας μετά από τρία χρόνια στην εξουσία.

Ads

Ο πρώην ποδοσφαιριστής που έχει περάσει και από τα ελληνικά γήπεδα Ριβάλντο δήλωσε απογοητευμένος από το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνοντας την υποστήριξη του στον ακροδεξιό Μπολσονάρου.

Συγκεκριμένα, ο Ριβάλντο έγραψε: «Σήμερα είχα ένα αίσθημα θλίψης, παρόμοιο με τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998, όταν χάσαμε 3-0 από τη Γαλλία. Στην πραγματικότητα ήταν χειρότερο γιατί είχα τόσες πολλές ελπίδες για το μέλλον των παιδιών και των εγγονών μου. Αλλά ο αγώνας συνεχίζεται και δεν θα σταματήσουμε, γιατί πολλά θα συμβούν ακόμη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022.

Θα συνεχίσω με πολλή πίστη στον Θεό, να ευχαριστώ τον πρόεδρο Μπολσονάρο και όλους όσους ψήφισαν για μια καλύτερη Βραζιλία. Μην χάνετε την ελπίδα γιατί ο Θεός έχει τον έλεγχο και δεν θα αφήσει ποτέ τον λαό του ντροπιασμένο».

Ads

Ωστόσο, ο πρώην άσσος της Μπαρτσελόνα που έχει παίξει στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ δεν είναι ο μόνος βραζιλιάνος σταρ του ποδοσφαίρου που υποστηρίζει τον απερχόμενο πρόεδρο της Βραζιλίας.

Ο Ροναλντίνιο παλαιότερα, οι Λούκας Μόουρα και Φελίπε Μέλο, αλλά και πρόσφατα ο Νεϊμάρ έχουν δείξει την αγάπη τους για τον Μπολσονάρου. Ο Λούκας Μόουρα τον είχε χαρακτηρίσει εναλλακτικό πολιτικό, διότι «τουλάχιστον δεν ακούμε τους ίδιους λόγους και τις ίδιες προτάσεις», είχε υποστηρίξει μάλιστα ότι «δεν προάγει τη βία, αλλά τη δικαιοσύνη» και πως «τον κατηγορούν για ρατσιστή χωρίς επιχειρήματα».

Τα λόγια ακριβώς του Lucas Moura συνοψίζουν και τον λόγο που φαίνεται να τον υποστηρίζουν όλοι αυτοί οι σταρς, καθώς όπως και οι περισσότεροι πολίτες ποου είχαν αναδείξει τον Μπολσονάρου πρόεδρο πίστευαν ότι θα καταπολεμούσε την διαφθορά και ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί δεν λειτουργούν.

Όμως, δεν είναι όλοι οι Βραζιλιάνοι σταρ με τον Μπολσονάρου, καθώς ο πρώην άσσος της Λυών Ζουνίνιο Περναμπουκάνο τόνισε ότι τον αδειάζουν ποδοσφαιριστές όπως ο Νεϊμάρ που λένε ότι υποστηρίζουν το φασιστικό κόμμα του Μπολσονάρου.

Ο Ζουνίνιο τόνισε: «Σιχαίνομαι να βλέπω παίκτες όπως ο Νεϊμάρ να υποστηρίζουν φασίστες. Όλο εμείς προερχόμαστε από χαμηλά, πώς μπορείς να περάσεις στην άλλη πλευρά; Πρέπει πάνω από όλα να έχεις αξιοπρέπεια. Ο Μπολσονάρο άνοιξε πολλές φορές το στόμα του και μίλησε με προκατάληψη. Πολλοί υποστηρικτές του όπως ο Νεϊμάρ σκέφτονται ότι έφτασαν εκεί που έφτασαν με τη δουλειά και το ταλέντο τους. Έχουν κάθε δικαίωμα να το πιστεύουν αυτό, αλλά ξεχνούν ότι κάποτε ήταν φτωχοί. Όταν ζεις ανάμεσα στην ελίτ, αυτό κυριαρχεί στη σκέψη σου. Εγώ είμαι στο πλευρό των απλών ανθρώπων».