Την έντονη ενόχληση του εξέφρασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι ότι «ψάχνω να του μιλήσω αλλά δεν απαντά στο τηλέφωνο». Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος με βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαψεύδει ότι εγκατέλειψε τη χώρα.

Ads

Ο Ουκρανός πρόεδρος, με ανάρτησή του στο twitter, έγραψε: «Σήμερα στις 10:30 στις εισόδους στις πόλεις Τσερνίχιβ, Χοστόμελ και Μελιτόπολη σημειώθηκαν σφοδρές μάχες. Άνθρωποι πέθαναν. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να αλλάξω το πρόγραμμα του πολέμου για να μιλήσω με τον Μάριο Ντράγκι μια συγκεκριμένη ώρα. Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία συνεχίζει να αγωνίζεται για τον λαό της» απάντησε.

Νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός ενημερώνοντας την βουλή της Ρώμης για την στάση της κυβέρνησής του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της ουκρανικής κρίσης και της ρωσικής εισβολής, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η χθεσινή μας σύνδεση, κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο, με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι ήταν δραματική. Μας είπε ότι δεν έχει άλλο χρόνο, ότι η Ουκρανία δεν έχει άλλο χρόνο, ότι ο ίδιος και η οικογένειά του είναι ο στόχος της ρωσικής εισβολής. Είχαμε συμφωνήσει να ξαναμιλήσουμε τηλεφωνικά σήμερα το πρωί, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Ο πρόεδρος Ζελένσκι δεν μπόρεσε να είναι διαθέσιμος».

«Δεν έχω εγκαταλείψει τη χώρα»

Την ίδια ώρα, ένα βίντεο το οποίο κυκλοφορεί στο twitter δείχνει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι έξω από το προεδρικό μέγαρο να απευθύνεται στον λαό του και να λέει: «Είμαστε εδώ, είμαστε στο Κίεβο, υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία». Δίπλα του εμφανίζονται ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ, ο προσωπάρχης του και ένας στενός σύμβουλός του.

Ads

To βίντεο έρχεται να διαψεύσει τις φήμες ότι ο πρόεδρος της χώρας έχει εγκαταλείψει την ουκρανική πρωτεύουσα.