Η πρώην καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υπερασπίζεται την στάση της να μην γίνει δεκτή η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ το 2008, παρά την έντονη κριτική από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ads

«Η πρώην καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, συνεχίζει να θεωρεί σωστές τις αποφάσεις της σε σχέση με τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι», δήλωσε εκπρόσωπος της Μέρκελ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Η πρώην καγκελάριος Μέρκελ δέχτηκε έντονη κριτική από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Σελένσκι για τη στάση της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι και την αρνητική στάση που τήρησε μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, στην άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην Ατλαντική Συμμαχία.

«Προσκαλώ την κυρία Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί να επισκεφθούν την Μπούτσα για να δουν πού οδήγησε η πολιτική των παραχωρήσεων επί 14 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι.

Ads

Ταυτόχρονα, η Μέρκελ υποστηρίζει τις διεθνείς προσπάθειες για τον τερματισμό του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις θηριωδίες που γίνονται εμφανείς στην Μπούκα και σε άλλα μέρη στην Ουκρανία, η πρώην καγκελάριος υποστηρίζει πλήρως όλες οι προσπάθειες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της διεθνούς κοινότητας να σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας και να βάλουν τέλος στη βαρβαρότητα και τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», εξήγησε η εκπρόσωπος της Μέρκελ.