Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ, απάντησε στην Αντζελίνα Τζολί, η οποία καταδίκασε τον εσκεμμένο βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι μετατρέπει τη Γάζα σε ομαδικό τάφο.

Ads

Πριν από λίγες ημέρες, με ανάρτηση στο Instagram, η Αντζελίνα Τζολί κατηγόρησε το Ισραήλ ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, βομβαρδίζοντας «εσκεμμένα γυναίκες, παιδιά, οικογένειες, ενώ στερούνται το φαγητό, τα φάρμακα και την ανθρωπιστική βοήθεια».

«H Γάζα ήταν μια υπαίθρια φυλακή για σχεδόν δύο δεκαετίες και τώρα γίνεται γρήγορα ομαδικός τάφος» έγραψε συγκεκριμένα στο Instagram η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, σε συνέντευξή του στον Πίρς Μόργκαν, απάντησε δημόσια στην Ατζελίνα Τζολί κατηγορώντας την πως με αυτό τον τρόπο, «δεν δίνει στον ισραηλινό λαό καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του», αλλά επεσήμανε πως η ηθοποιός «δεν έχει επισκεφτεί ποτέ τη Λωρίδα της Γάζας».

Ads

«Δεν πήγε ποτέ να δει τα γεγονότα επί τόπου. Με όλο τον σεβασμό, οι άνθρωποι στη Γάζα γνωρίζουν ότι υπάρχει πόλεμος, αλλά δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση που να μην τους επιτρέπει να επιβιώσουν. Υπάρχει μια μεγάλη, δραματική αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, την οποία το Ισραήλ έχει υποστηρίξει, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον ΟΗΕ και πολλά άλλα έθνη», επεσήμανε ο πρόεδρος του Ισραήλ.

«Ο λαός της Γάζας μπορεί να μετακινηθεί, ώστε να μπορέσουμε να ξεριζώσουμε αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας. Αυτό είναι που ξέρουμε. Η Αντζελίνα Τζολί δεν προσφέρει στον ισραηλινό λαό καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό της λέγοντας αυτά που λέει», συνέχισε ο Χέρτσογκ.

«Η Γάζα δεν είναι φυλακή εξαιτίας του Ισραήλ. Είναι μια ιρανική βάση γεμάτη τρομοκρατία, όπου διακινούνται λαθραία τόνοι πυρομαχικών – αυτή είναι η τραγωδία που έχει πλήξει τον λαό της Γάζας. Ίσως η έκβαση αυτού του πολέμου να επιτρέψει στον λαό της Γάζας, που αξίζει μια αξιοπρεπή, καλή ζωή, να την απολαύσει κάτω από ένα διαφορετικό καθεστώς το οποίο θα επιτρέψει την πορεία προς την ειρήνη», κατέληξε.