Οι αρχές της Ταϊλάνδης παρέτειναν την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Μπανγκόκ και 24 επαρχίες για άλλες επτά ημέρες λόγω ανησυχιών για ενδεχόμενες ταραχές, όπως ενημέρωσε τα Μέσα σήμερα εκπρόσωπος του στρατού. «Έχουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ομάδες και άτομα που ακόμη επιθυμούν να προκαλέσουν χάος σε ορισμένες περιοχές», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Σάνσεμ Κόουκάμνερντ. Στο μεταξύ, το κέντρο της Μπανγκόκ έχει ήδη ανοίξει για τους τουρίστες που επιθυμούν να κάνουν τα ψώνια τους…

Ads

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές της Ταϊλάνδης, τα κυβερνητικά γραφεία, τα μέσα μεταφοράς και τα σχολεία έχουν ανοίξει εκ νέου ύστερα από τη σύλληψη σχεδόν όλων των ηγετών των διαδηλωτών της Μπανγκόκ και έπειτα από τη χειρότερη πολιτική κρίση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Όλοι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης βρίσκονται πλέον υπό κράτηση, με μόνο έναν εξ αυτών να παραμένει ασύλληπτος. Πρόκειται για τον πρώην τραγουδιστή της ποπ, Άρισμαν Πονγκρουανγκρόνγκ ο οποίος εκτιμάται ότι έχει εγκαταλείψει την πρωτεύουσα.

Οι κάτοικοι της Μπανγκόκ επέστρεψαν στις εργασίες τους, μία εβδομάδα αφού η κυβέρνηση διέταξε διακοπές κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρουσίας στην κύρια εμπορική περιοχή της Μπανγκόκ που είχε καταληφθεί από τους διαδηλωτές με τα «Κόκκινα Πουκάμισα». Έπειτα από εντατική επιχείρηση καθαριότητας, το κέντρο της πόλης είναι πάλι ανοιχτό για τους επισκέπτες.

O πρωθυπουργός Αμπίσιτ Βετζατζίβα, χθες Κυριακή ότι παρατείνεται η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα και δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μόνο αφού η βία που ταλαιπώρησε το έθνος για τους τελευταίους δύο μήνες λήξει εντελώς. Από τις συμπλοκές στρατού και διαδηλωτών έχασαν τη ζωή τους 85 άνθρωποι τους τελευταίους δυο μήνες.

Ads