Ένας άντρας τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά σε προάστιο έξω από το Σεντ Λιούις του Μιζούρι την Τέταρτη, κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι επεισοδιακές διαδηλώσεις με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό του άοπλου Αφροαμερικανού εφήβου Μάικλ Μπράουν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ads

Σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KSDK η αστυνομία κλήθηκε στην περιοχή μετά από αναφορές ότι Αφροαμερικανοί με μάσκες του σκι και οπλισμένοι με καραμπίνες συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου ξέσπασαν τα επεισόδια.

Ένας αστυνομικός πυροβόλησε έναν από τους υπόπτους, που φέρεται να σημάδευε τους αστυνομικούς με όπλο. Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το περιστατικό και τον τραυματισμό του διαδηλωτή, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο σταθμό είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Συνελήφθησαν δυο δημοσιογράφοι σε εστιατόριο

Ads

Το βράδυ της Τετάρτης η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και καπνογόνων σε ένα πρατήριο βενζίνης που είχε πιάσει φωτιά και όπου ήταν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στο Φέργκιουσον, προάστιο του Σεντ Λιούις. Η αστυνομία συνέλαβε επίσης δύο δημοσιογράφους, τον Ουέσλι Λόουερι, δημοσιογράφο στο πολιτικό τμήμα της Ουάσιγκτον Ποστ, και τον Ράιαν Ράιλι του ιστότοπου Χάφινγκτον Ποστ, ενώ βρίσκονταν σε εστιατόριο της πόλης. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, όπως ανέφερε ο Λόουερι στο λογαριασμό του στο Twitter.

Διαβάστε στο tvxs.gr:
ΗΠΑ: Κάθε 28 ώρες δολοφονείται ένας αφροαμερικανός

Υπόθεση Μπράουν

Ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν έπεσε νεκρός από το όπλο αστυνομικού το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο Μάικλ Μπράουν δέχτηκε τα πυρά του αστυνομικού όντας άοπλος και έχοντας σηκώσει τα χέρια ψηλά. Η αστυνομία υποστηρίζει από την πλευρά της ότι ο Μάικλ Μπράουν επιτέθηκε σε αστυνομικό και προσπάθησε να αποσπάσει το όπλο του.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Τομ Τζάκσον, ο οποίος έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου, υποστήριξε πως ο αστυνομικός που ευθύνεται για τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε στο πρόσωπο, αλλά δεν επλήγη από σφαίρες, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Το όνομά του, το οποίο επρόκειτο να δοθεί στη δημοσιότητα, τελικά δεν θα δημοσιοποιηθεί για την ασφάλειά του και την ασφάλεια των συναδέλφων του.

Οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του Μάικλ Μπράουν είναι καθημερινές και επεισοδιακές. Ο δήμαρχος της πόλης Τζέιμς Νόουλς ζήτησε σήμερα «όλες οι ομάδες που θέλουν να συγκεντρωθούν για να προσευχηθούν ή να διαμαρτυρηθούν να το κάνουν μόνο στη διάρκεια της ημέρας, οργανωμένα και με σεβασμό».