Αντίθετος στην απόφαση των δυτικών δυνάμεων, ειδικά της Γαλλίας και της Βρετανίας, να εμπλακούν σε πόλεμο στη Λιβύη, ήταν ο Ιταλός πρωθυπουργός, όπως δήλωσε ο ίδιος σήμερα. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανέφερε ακόμη πως αναγκάστηκε να συναινέσει μετά την απόφαση της ιταλικής βουλής για το θέμα αυτό.

Ads

«Ήμουν εναντίον αυτού του μέτρου όπως γνωρίζουν όλοι», είπε ο Μπερλουσκόνι στη διάρκεια της παρουσίασης ενός βιβλίου, προσθέτοντας όμως ότι «Τα χέρια μου ήταν δεμένα από την ψηφοφορία στη βουλή της χώρας μου».

Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία εκπροσώπων των φυλών της Λιβύης έφτασε σήμερα στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου όπου θα συζητήσουν με τους ηγέτες των εξεγερμένων με στόχο να δοθεί τέλος στην κρίση που συγκλονίζει τη χώρα.

«Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με αρκετούς Λίβυους στην Αίγυπτο, κυρίως με τους εξεγερμένους, για να βρεθεί μία λύση στην κρίση στη Λιβύη ώστε να επιστρέψουν η σταθερότητα και η οικονομική ασφάλεια», δήλωσε ένα μέλος της 19μελούς αντιπροσωπείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ads

Σύμφωνα με πηγές από το αεροδρόμιο του Καΐρου ο Μοχάμεντ Ισμαήλ, σύμβουλος του Σάιφ αλ Ισλάμ, γιου του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, έφτασε επίσης στην πόλη. Δεν είναι προς το παρόν γνωστό αν ο Ισμαήλ θα πάρει μέρος στις συζητήσεις.