Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέτισε φόρο τιμής στον προκάτοχό του στην προεδρία των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

Ads

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια επισκέφθηκαν το Καπιτώλιο, όπου η σορός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ εκτίθεται σε δημόσιο προσκύνημα.

Το ζεύγος Τραμπ στάθηκε μπροστά στο φέρετρο του 41ου προέδρου των ΗΠΑ, το οποίο σκεπάζει η αμερικανική σημαία με τον Αμερικανό πρόεδρο να κάνει στρατιωτικό χαιρετισμό μπροστά τους και να αποχωρεί. 

Ο εκλιπών είχε γνωστοποιήσει ότι δεν ψήφισε τον Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Ads

Ωστόσο, ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου αποφάσισε να του αποδοθούν πλήρεις τιμές, διαθέτοντας κυρίως το προεδρικό Boeing 747 για να μεταφερθεί χθες η σορός του στην Ουάσινγκτον.

«Ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους έζησε μια ζωή που ενσαρκώνει ό,τι πραγματικά εξαιρετικό έχει η Αμερική», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στον 41ο πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή στο Χιούστον του Τέξας. «Ανυποχώρητος στον πόλεμο, ο πρόεδρος Μπους ήταν μεγαλόψυχος τον καιρό της ειρήνης», ήταν το σχόλιο του Τραμπ για τον Τζορτζ Μπους.

Αύριο Τετάρτη, ημέρα εθνικού πένθους στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραστεί στην κηδεία του Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους στον εθνικό καθεδρικό ναό της Ουάσινγκτον.