Η υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες έγινε πρόσφατα αντικείμενο αντιφατικών δηλώσεων και δημοσιευμάτων. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος σε μια συνέντευξή του, ενώ για κρίσιμη κατάσταση της υγείας του Τσάβες έκανε λόγο ισπανόφωνη εφημερίδα που εκδίδεται στις ΗΠΑ.

Ads

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικολάς Μαδούρο εμφανίστηκε ανήσυχος σε μια τηλεοπτική συνέντευξη η οποία μεταδόθηκε σε εθνικό δίκτυο για την υγεία του προέδρου, που απουσιάζει από τη χώρα του επί σχεδόν τρεις εβδομάδες.

«Η μάχη που δίνει ο πρόεδρος Τσάβες για την υγεία του είναι η μάχη των μαχών, η μάχη για τη ζωή και το άμεσο μέλλον της πατρίδας μας», είπε ο Μαδούρο. «Αυτό είναι όλο που μπορούμε να πούμε στο λαό αυτή τη στιγμή».

Παράλληλα, η ισπανόφωνη εφημερίδα El Nuevo Herald, που εκδίδεται στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, ανέφερε επικαλούμενη πηγές των αμερικάνικων υπηρεσιών πληροφοριών, ότι ο Τσάβες βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ads

«Κρίσιμη, όχι στα πρόθυρα του θανάτου, αλλά κρίσιμη, μια περίπλοκη κατάσταση», φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα μια πηγή των αμερικάνικων υπηρεσιών πληροφοριών σχολιάζοντας την κατάσταση της υγείας του Τσάβες.

Ο 56χρονος πρόεδρος της Βενεζουέλας χειρουργήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στην Κούβα. Σύμφωνα με επίσημες πηγές η εγχείριση έγινε για να αντιμετωπιστεί ένα απόστημα στην πύελο.