«Τη σιωπή των μέσων μαζικής ενημέρωσης» γύρω από την υπόθεση της Τερέζα Λιούις, μίας Αμερικανίδας που πάσχει από νοητική υστέρηση και η οποία έχει καταδικαστεί σε θάνατο για συνέργεια στη δολοφονία του άντρα της κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, συγκρίνοντας την υπόθεση με αυτή της ιρανής Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί.

Ads

«Μία γυναίκα πρόκειται να εκτελεστεί στις ΗΠΑ, αλλά κανείς δεν διαμαρτύρεται», τόνισε ο κ. Αχμαντινεζάντ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα στις ΗΠΑ με μουσουλμανικές προσωπικότητες, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατήγγειλε «την εκστρατεία των μέσων εναντίον του Ιράν» εξαιτίας της υπόθεσης της 43χρονης Ιρανής που είχε καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού για συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της.

Η Τερέζα Λιούις πρόκειται να εκτελεστεί με θανατηφόρο ένεση, την Πέμπτη, στην πολιτεία της Βιρτζίνια, επειδή φέρεται να βοήθησε τον εραστή της να σκοτώσει τον άντρα της και το γιο του. Οι δικηγόροι της επιμένουν ωστόσο ότι η Λιούις, η οποία πάσχει από νοητική υστέρηση, χειραγωγήθηκε από το δολοφόνο ο οποίος δεν καταδικάστηκε μεν σε θάνατο, αλλά αυτοκτόνησε στη φυλακή.

Ads

«Σύμφωνα με έρευνα, 3.700.000 σελίδες δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο για την Ιρανή, η υπόθεση της οποίας βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση, και υπάρχει μία τεράστια εκστρατεία του τύπου εναντίον του Ιράν. Αλλά κανείς δεν διαμαρτύρεται για την εκτέλεση της κας Λιούις», δήλωσε ο κ. Αχμαντινεζάντ, προσθέτοντας ότι «στις ΗΠΑ 53 γυναίκες περιμένουν την εκτέλεσή τους».