Την ώρα που οι ΗΠΑ ταλανίζονται από πρωτοφανείς ταραχές για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, η ομάδα χάκερ Anonymous, δημοσίευσαν μια λίστα με ονόματα της διεθνούς σόουμπιζ, του επιχειρηματικού αλλά και πολιτικού κόσμου, καταγγέλλοντας τη σχέση τους με το δίκτυο εμπορίας παιδιών του Τζέφρει Έπσταϊν.

Ads

Η λίστα με τα εκατοντάδες ονόματα ανέβηκε μέσω ενός αρχείου στα social media με το όνομα «Το μικρό μαύρο βιβλίο του Τζέφρει Έπσταϊν», «απειλώντας» πως εάν η κυβέρνηση Τραμπ δεν είναι σε θέση να αποδώσει δικαιοσύνη, τότε αναλαμβάνουν δράση εκείνοι και θα βγάλουν στη δημοσιότητα όλα τα εγκλήματα που κρύβει.
Ωστόσο το «μικρό μαύρο βιβλίο» και η δημοσίευση γενικότερα είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας, καθώς δεν επιβεβαιώνεται ότι ο λογαριασμός αλλά και τα στοιχεία που δημοσίευσε είναι αυθεντικά, ούτε το τι ακριβώς σημαίνει το γεγονός πως τα ονόματα που αναφέρονται βρίσκονται στην εν λόγω λίστα.

Μεταξύ των ονομάτων, αναφέρονται η Ιβάνκα Τραμπ, ο Τόνι Μπλερ, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο Γουιλ Σμιθ, ο Κρις Φορμπςενώ, ενώ μεταξύ άλλων, συναντά κανείς και ελληνικά ονόματα, ακόμη και ο πρίγκηπας Παύλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος Τζέφρι Επστάιν βρέθηκε τον Αύγουστο του 2019 νεκρός στο κελί του, καθώς αντιμετώπιζε κατηγορίες για βιασμό και για trafficking ανηλίκων, με ποινές κάθειρξης έως και 45 ετών, ενώ είχε καταδικαστεί και το 2008 για παιδεραστία, με πλήθος δημοσιευμάτων να τον θέλουν να διοργανώνει «σεξουαλικά πάρτι» με ανήλικα κορίτσια και καλεσμένους διάσημους φίλους του.

Ads