Το σημαντικότερο τουριστικό θέλγητρο του Περού, το Μάτσου Πίτσου, θα ανοίξει ξανά την 29η Μαρτίου, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που απέκοψαν την πρόσβαση. Οι αρχές είχαν εκκενώσει την περιοχή.

Ads

Ο υπουργός Μεταφορών του Περού Ενρίκε Κορνέχο δήλωσε ότι σχεδιαζόταν να επιτραπεί ξανά σε τουρίστες να επισκέπτονται το μνημείο από 1ης Απριλίου, αλλά η σιδηροδρομική γραμμή που αποτελεί το κύριο μέσο πρόσβασης στο απομακρυσμένο μνημείο των Ίνκας και είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τις κατολισθήσεις ήδη αποκαταστάθηκε εν μέρει.

Το Μάτσου Πίτσου είναι από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη Λατινική Αμερική και εισφέρει πάνω από το 90% των εσόδων του Περού από τον τουρισμό, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας. Ενδεικτικό είναι ότι το μέρος επισκέπτονται καθημερινά πάνω από 2.000 τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Το Παρατηρητήριο Τουρισμού του Περού προειδοποιούσε ότι η χώρα θα έχανε 0,64% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της εάν ο τουρισμός μειωνόταν εφέτος, με πολύ σοβαρές συνέπειες, καθώς από τον τομέα αυτό εξασφαλίζουν τα προς το ζην 175.000 άνθρωποι.

Ads