Τη μία από τις δύο γυναίκες καμικάζι που προκάλεσαν τον θάνατο 40 ανθρώπων τη Δευτέρα στο μετρό της Μόσχας αναγνώρισαν οι ρωσικές ανακριτικές αρχές. Πρόκειται για μία 17χρονη έφηβη που ήταν χήρα ενός αντάρτη του Καυκάσου, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Kommersant, ενώ την πληροφορία επιβεβαίωσε και η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας.

Ads

«H Dzhennet Abdurakhmanova,17 ετών, χήρα του αντάρτη διοικητή Umalat Magomedov, που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επιχείρησης των επίλεκτων δυνάμεων στις 31 Δεκεμβρίου, αναγνωρίστηκε ως μία από τις γυναίκες που ανατίναξαν τα εκρηκτικά που μετέφεραν στο μετρό της Μόσχας στις 29 Μαρτίου», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους που διεξάγουν τις έρευνες στο Νταγκεστάν.

Ο Magomedov σκοτώθηκε στο Χασαβιούρτ στο δυτικό Νταγκεστάν κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία. Σύμφωνα με την Kommersant η ταυτότητα της άλλης γυναίκας καμικάζι δεν έχει επίσημα εξακριβωθεί, αλλά μπορεί να πρόκειται για την Μάρχα Ουσταρχάνοβα από την Τσετσενία.

Σύμφωνα με την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας, η νεαρή γυναίκα, που είναι γνωστή με το όνομα Αμπντουλαΐεβα, γεννήθηκε το 1992 και ζούσε στο Χασαβιούρτ, στο δυτικό Νταγκεστάν.

Ads