Κι άλλες σοροί εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από τα μέλη της ιταλικής πυροσβεστικής υπηρεσίας που πραγματοποιούν έρευνες στα συντρίμμια της οδογέφυρας που κατέρρευσε την Τρίτη στην Γένοβα.

Ads

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων διευκρίνισαν ότι αυτές οι σοροί βρέθηκαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε καταπλακωθεί από μπετόν της οδογέφυρας που κατέρρευσε. Δεν διευκρίνισαν τον αριθμό των σορών. 

Ωστόσο, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο μιας οικογένειας, ενός ζευγαριού και ενός κοριτσιού 9 ετών, κι ότι τα θύματα αυτά έρχονται να προστεθούν στους 38 επιβεβαιωμένους θανάτους από την κατάρρευση της γέφυρας. O αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 41, ενώ δύο είναι οι αγνοούμενοι.

Στο μεταξύ από σήμερα Σάββατο ξεκινούν οι κηδείες ορισμένων από τα θύματα που θα γίνουν δημοσία δαπάνη. Εν μέσω του θρήνου και της κατακραυγής η κυβέρνηση αναλαμβάνει δράση κατά της εταιρείας διαχείρισης, με διαδικασίες για την ανάκληση των αδειών της.

Ads

Η εταιρεία Autostrade per l’Italia ανακοίνωσε ότι υψηλόβαθμα στελέχη της θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσουν τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας. Αυτή θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση εκπροσώπων της εταιρείας από την περασμένη Τρίτη που σημειώθηκε η τραγωδία.