Περίπου 50% περισσότεροι είναι τελικά οι νεκροί στην Γουχάν, καθώς οι υπηρεσίες της περιοχής αναθεώρησαν προς τα πάνω τα θύματα από τον κοροναϊό.

Ads

Η πόλη από την οποία ξεκίνησαν όλα έχει επιστρέψει στους καθημερινούς της ρυθμούς, μετά από αρκετές εβδομάδες μάχης και καραντίνας, όμως οι αρχές ανακοίνωσαν νέα επικαιροποιημένα στοιχεία. Σύμφωνα με αυτά τα κρούσματα του κοροναϊού ανέρχονται σε 50.333, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 1.200, από 2.579 σε 3.869.

Σε ανακοίνωση, η δημοτική υπηρεσία της Γουχάν για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας Covid-19 αναφέρει ότι οι αναθεωρήσεις έγιναν σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς, καθώς και την αρχή της ευθύνης για την Ιστορία, τους πολίτες και τους θανόντες.

Σημείωσε ακόμη ότι υπήρχαν δυσκολίες στην καταγραφή των νεκρών από ιδιωτικά νοσοκομεία, αυτοσχέδιες κλινικές και άλλα ιδρύματα.

Ads

Η αναθεώρηση αυτή έρχεται σε μία περίοδο όπου συνεχίζεται η κριτική προς το Πεκίνο για τη διαχείριση της κρίσης, ενώ έχουν εκφραστεί εδώ και αρκετές ημέρες εκτιμήσεις ότι η Κίνα ίσως να μην παρουσιάζει τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν στην πανδημία.