Το «φιλί της ζωής» έδωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να ξεπεράσει τα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας καθώς η λίρα βουλιάζει ολοένα και περισσότερο και η οργή του κόσμου ξεχειλίζει.

Ads

Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος υποδέχτηκε με τιμές στην Τουρκία τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και υπέγραψαν μια σειρά από σημαντικές συμφωνίες στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, των μεταφορών και της τεχνολογίας, ύψους 10 δισ. Δολαρίων.

Μετά τις συζητήσεις ο πρίγκιπας μπιν Ζαγιέντ δήλωσε ότι είχε «γόνιμες συνομιλίες» με τον Ταγίπ Ερντογάν συμπληρώνοντας ότι «αναμένω την εξερεύνηση νέων δυνατοτήτων συνεργασίας που θα αποδειχθούν ωφέλιμες και για τα δύο έθνη και θα προωθήσουν περαιτέρω τους κοινούς μας αναπτυξιακούς στόχους».

«Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις με επίκεντρο τους τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Ανυπομονώ να εξερευνήσω νέες ευκαιρίες συνεργασίας προς όφελος των δύο εθνών μας και προώθησης των αμοιβαίων αναπτυξιακών μας στόχων» έγραψε στο Twitter o πρίγκιπας διάδοχος των ΗΑΕ.

Ads

Οι κεντρικές τράπεζες των δύο κρατών επίσης υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, ενώ πηγές ανέφεραν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις και για συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων. Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας έχει υπογράψει αντίστοιχες συμφωνίες και με άλλες χώρες με στόχο να αποκτήσει πρόσβαση σε συνάλλαγμα ώστε να στηρίξει την λίρα που κατρακυλάει εδώ και μήνες.