Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για την ανάκτηση του ελέγχου βάσης του πακιστανικού Πολεμικού Ναυτικού που δέχθηκε επίθεση από Ταλιμπάν, έπειτα από σχεδόν 16 ώρες μάχης, σύμφωνα με αξιωματούχο των δυνάμεων ασφαλείας.

Ads

«Η επιχείρηση τελείωσε. Το κύριο κτίριο εκκενώθηκε» δήλωσε ο αξιωματούχος. «Συνεχίζουμε να ερευνούμε για τρομοκράτες, όμως η κύρια επιχείρηση έχει τελειώσει» πρόσθεσε. Ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Ιρφανούλ Χακ υποστήριξε πως 11 ναύτες και ένας στρατιώτης της παραστρατιωτικής δύναμης Ρέιντζερς σκοτώθηκαν και 14 στρατιώτες τραυματίσθηκαν. Άλλος αξιωματούχος δήλωσε πως σκοτώθηκε επίσης ένας πυροσβέστης.

Περίπου 20 αντάρτες, οπλισμένοι με τουφέκια και χειροβομβίδες, επιτέθηκαν στη βάση αργά το βράδυ της Κυριακής, ανατινάσσοντας τουλάχιστον ένα αεροπλάνο και πολιορκώντας το κύριο κτίριο.

Η οργάνωση Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), που περιλαμβάνει τουλάχιστον δώδεκα ένοπλες πακιστανικές οργανώσεις, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση λέγοντας ότι πραγματοποίησε την επιδρομή για να εκδικηθεί το θάνατο του αρχηγού της Αλ-Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ads