Η αυτοκινητοβιομηχανία Honda ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει 437.763 οχήματα σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας σφάλματος στον αερόσακο.

Ads

Μετά κι από αυτή την κίνηση διευρύνεται ο αριθμός των αποσύρσεων που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2008 με λιγότερα από 4.000 αυτοκίνητα της εταιρίας, στα μοντέλα Accord και Civic, που διαπιστώθηκαν επίσης ελαττωματικοί αερόσακκοι και επεκτάθηκε μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, Η τελευταία επέκταση της απόσυρσης αφορούσε αυτοκίνητα του 2001 και του 2002 για τα μοντέλα Accord, Civic, Odyssey, CR-V και το Acura TL του 2002 .

Το πρόβλημα που διαπιστώθηκε είναι ότι σε ορισμένα αυτοκίνητα, το σύστημα διόγκωσης του αερόσακκου ίσως να λειτουργεί με αυξημένη πίεση προκαλώντας το αιφνίδιο σκίσιμο του πλαστικού καλύμματος , που μπορεί να έχει ως συνέπεια τον τραυματισμό ή ακόμα και το θάνατο του οδηγού ή του συνοδηγού του οχήματος.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για νέα δυσάρεστα περιστατικά μετά την απόσυρση τον Ιούλιο του 2009 των οχημάτων με τον ελαττωματικό εξοπλισμό.

Ads