Λήξη συναγερμού για το περιστατικό που σημειώθηκε στο κολέγιο Highline Community στην πόλη Ντε Μόιν της Ουάσινγκτον, όπου αναφέρθηκαν πυροβολισμοί, αφού μετά από έρευνες περίπου τριών ωρών η αστυνομία δεν εντόπισε κανέναν ύποπτο και κανένα θύμα. 

Ads

Το σχολείο αποκλείστηκε, εκκενώθηκε και ερευνήθηκε επιστάμενα μετά τις αναφορές για πυροβολισμούς. Το περιστατικό πήρε μεγάλες διαστάσεις, αφού συνέβη μόλις δύο μέρες μετά το μακελειό σε λύκειο της Καλιφόρνια που στέρησε τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Στο περιστατικό στο κολέγιο της Ουάσινγκτον μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει εντοπίσει αν υπήρξαν όντως πυροβολισμοί ή τι προκάλεσε τον πανικό. 

Όταν έγιναν οι αναφορές, οι μαθητές κλείστηκαν στις τάξεις και το κολέγιο έβγαλε ανακοίνωση που έλεγε: «Αυτό δεν είναι άσκηση. Κλειστές πόρτες, κλειστά παράθυρα. Η αστυνομία βρίσκεται στο χώρο του κολεγίου. Μην έρθετε αν βρίσκεστε στο δρόμο. Η αστυνομία εκκενώνει κτίρια. Μείνετε κλειδωμένοι. Θα σας παρέχουμε περαιτέρω πληροφορίες όταν τις έχουμε. Το περιστατικό είναι σε εξέλιξη». 

Βίντεο και φωτογραφίες από τους μαθητές που έμειναν εγκλωβισμένοι στις τάξεις τους: 

 Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο: 

image

image