Αναχώρησε σήμερα από τις ΗΠΑ ο πυρηνικός φυσικός Σαχράμ Αμιρί, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ιρανικής διπλωματίας. Ο Αμιρί, όπως υποστηρίζει η χώρα του, είχε απαχθεί από τις ΗΠΑ και χθες κατέφυγε σε γραφείο ιρανικών συμφερόντων στην Ουάσινγκτον.

Ads

«Χάρη στις προσπάθειες της Ισλαμικής Δημοκρατίας και σε συνεργασία με την πρεσβεία του Πακιστάν στην Ουάσινγκτον, ο Σαχράμ Αμιρί αναχώρησε πριν λίγα λεπτά το αμερικανικό έδαφος με προορισμό το Ιράν, μέσω μιας τρίτης χώρας» τόνισε ο Ραμίν Μεχμανπαράστ στο πρακτορείο Isna.

Ο ίδιος ο Αμιρί δήλωσε ότι θα αποκαλύψει τις συνθήκες «απαγωγής» του από τους πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών μόλις φτάσει στο Ιράν.

«Η ιστορία της απαγωγής μου έχει πολλές λεπτομέρειες. Όταν θα φτάσω στην αγαπημένη μου πατρίδα, θα μπορέσω να μιλήσω στους δημοσιογράφους με ήρεμο πνεύμα και να εξηγήσω τις δοκιμασίες που πέρασα τους τελευταίους 14 μήνες» τόνισε, σε συνέντευξή του στο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Press-TV, λίγο πριν την αναχώρησή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες με προορισμό την Τεχεράνη.

Ads

«Μόλις φτάσω στο Ιράν θα ξεκαθαρίσω τους ισχυρισμούς των ξένων μέσων ενημέρωσης και της αμερικανικής κυβέρνησης που έπληξαν την υπόληψή μου» πρόσθεσε.