Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς απέρριψε σήμερα κάθε διαπραγμάτευση με το Ισραήλ, αν συνεχίσει να αρνείται το πάγωμα των εποικισμών.

Ads

«Όποια και αν είναι τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων…δεν θα δεχτούμε καμιά διαπραγμάτευση όσο συνεχίζεται ο εποικισμός» υπογράμμισε ο ηγέτης της Παλαιστινιακής Αρχής μετά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ στο Κάιρο.

«Ενημερώσαμε του Αμερικανούς γιατί πρέπει να ξέρουν ότι έχουν αποτύχει οι προσπάθειές τους για πάγωμα του εποικισμού της Δυτικής Όχθης», πρόσθεσε. Ο Αμπάς είπε ακόμα πως «θα παρουσιάσει τα δεδομένα στον Αραβικό Σύνδεσμο, στην Παλαιστινιακή Αρχή και μετά θα υπάρξει απόφαση». Ο πρόεδρος της ΠΑ δεν διευκρίνισε πάντως αν θα δεχτεί έμμεσες διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με επίσημες παλαιστινιακές πηγές, ο βασικός Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερακάτ μετέβη σήμερα στην Ουάσινγκτον για να συναντήσει την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Ads

Με την Κλίντον θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης Σαλάμ Φάγιαντ, πριν την διάσκεψη στη διάρκεια της οποίας η αμερικανίδα ΥΠΕΞ θα εξηγήσει τη νέα προσέγγιση της Ουάσινγκτον για την άρση του αδιεξόδου στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ έφτασε χθες το βράδυ στην Ουάσινγκτον, ενώ στις ΗΠΑ βρίσκεται ήδη ο ειδικός απεσταλμένος του Νετανιάχου Ιτζχάκ Μόλχο.