Ένας 26χρονος Αμερικανός πολίτης συνελήφθη στη Βοστώνη με τη κατηγορία ότι σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο Ρεζουάν Φερτνάουν σκόπευε -σύμφωνα με τις Αρχές- να προκαλέσει ζημιές ή να καταστρέψει το Αμερικανικό Πεντάγωνο και το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, χρησιμοποιώντας τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη γεμάτα με πλαστικά εκρηκτικά.

Ads

Ο 26χρονος άνδρας κατηγορείται, επίσης, ότι αποπειράθηκε να δώσει υλική υποστήριξη και χρήματα στην Αλ Κάιντα, καθώς και να βοηθήσει σε επιθέσεις κατά Αμερικανών στρατιωτών. Ο Ρ.Φερντάους, ο οποίος είχε αρχίσει, σύμφωνα με τις Αρχές, να σχεδιάζει τζιχάντ (ιερό πόλεμο) κατά των ΗΠΑ ήδη από τις αρχές του 2010, συνελήφθη μετά από επιχείρηση του FBI στη Βοστώνη.

Ο 26χρονος Αμερικανός σχεδίαζε, επίσης σύμφωνα με τις Αρχές, πυροκροτητές κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα φέρεται να προμήθευσε άνδρες των μυστικών υπηρεσιών -των οποίων την ταυτότητα δεν γνώριζε- με αυτούς, με στόχο να χρησιμοποιηθούν αυτοί σε επιθέσεις κατά Αμερικανών στρατιωτών.

Σε συνάντηση τον Ιούνιο του 2011 ότι ο πρώτος πυροκροτητής κινητού τηλεφώνου σκότωσε τρεις Αμερικανούς και τραυμάτισε άλλους πέντε στο Ιράκ. «Αυτό ακριβώς ήθελα» υποστήριξε.
Ο 26χρονος αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή 15ετούς φυλάκισης για την κατηγορία ότι παροχής υλικής στήριξης σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση και μέχρι και 20 χρόνια φυλάκισης για την κατηγορία της απόπειρας καταστροφής αμυντικών εγκαταστάσεων.

Ads