Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να εγκαταστήσουν για ένα αόριστο διάστημα, αμερικανικά στρατεύματα στην κατεστραμμένη από τον σεισμό των 7 Ρίχτερ, Αϊτή, έκανε γνωστό ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα. Όπως υποστήριξε, αποστολή των στρατιωτών που θα παραμείνουν στη μικρή χώρα της Καραϊβικής, θα είναι το να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και στο μέλλον.

Ads

Την επομένη του σεισμού της 12ης Ιανουαρίου, περίπου 20,000 Αμερικανοί στρατιώτες μεταφέρθηκαν στην Αϊτή για να παράσχουν επείγουσα βοήθεια. Σήμερα, 1,5 μήνα μετά, 6,000 στρατιώτες παραμένουν στη χώρα.

«Αυτό που θα γίνει τώρα είναι να υπάρξουν και άλλες οργανώσεις βοήθειας και όσο γίνεται όλο και λιγότεροι στρατιώτες. Αργά ή γρήγορα όλοι οι στρατιώτες θα φύγουν. Κατά τη δική μου άποψη όμως, θα πρέπει να παραμείνουν κάποιοι Αμερικανοί στρατιώτες», τόνισε ο πρέσβης.

Σημειώνεται ότι η μετάβαση Αμερικανών στρατιωτών στην Αϊτή έχει επικριθεί δριμύτατα από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Hugo Chavez, ο οποίος κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι έχουν ιμπεριαλιστικές βλέψεις για τη χώρα.

Ads