Νέα τροπή παίρνει η έρευνα για το μακελειό στο Ορλάντο της Φλόριντα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύζυγος του Ομάρ Ματίν γνώριζε το σχέδιό του και είχε προσπαθήσει να τον αποτρέψει. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ εξετάζεται αν θα της ασκηθεί δίωξη. 

Ads

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC, η Νούρ Σαλμάν δήλωσε στο FBI ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν είχε μεταφέρει τον σύζυγό της στο γκέι κλαμπ Pulse. 

Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε ότι προσπάθησε να μεταπείσει τον Ματίν, κάτι που προφανώς δεν κατάφερε. «Παραδέχτηκε μάλιστα ότι είχε πάει μαζί του όταν αγόρασε σφαίρες και θήκη για όπλο» αναφέρει το κανάλι. 

Ήταν γκέι ο Ομάρ Ματίν;

Στο μεταξύ αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν δηλώσεις μαρτύρων που βεβαιώνουν πως ο δράστης της επίθεσης στο Ορλάντο, της φονικότερης επίθεσης από ένα δράστη στην ιστορία των ΗΠΑ, ήταν θαμώνας του gay club «Pulse» και ήταν μάλιστα γνωστός για την επιθετικότητά του, η οποία πολλές φορές συνδεόταν με την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. 

Ads

Θαμώνας του «Pulse» ανέφερε πως ο Ομάρ Ματίν χρησιμοποιούσε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Jack’d, που απευθύνεται στην ομοφυλοφιλική κοινότητα. Ακόμη δημοσιεύεται η μαρτυρία ενός συμμαθητή του στην αστυνομική ακαδημία του Indian River Community College, ο οποίος βεβαιώνει ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ο Μαρτίν του είχε κάνει ερωτικές προτάσεις.

Ότι ο δράστης ήταν ομοφυλόφιλος υποστήριξε και η πρώην σύζυγός του η 29χρονη Σιτόρα Γιουσούφι. Μιλώντας στο CNN, η Σιτόρα Γιουσούφι δήλωσε ότι ο δράστης του μακελειού στο Ορλάντο ήταν ψυχολογικά διαταραγμένος και είχε βίαιη συμπεριφορά.

Ο πατέρας του Ομάρ Ματίν πάντως ο Σεντίκ Ματίν υποστήριξε ότι ο γιος του δεν είναι ομοφυλόφιλος. «Δεν είναι αλήθεια. Αν ήταν ομοφυλόφιλος γιατί να το κάνει αυτό;» είπε. 

«Μακάρι να ήταν ακόμα ζωντανός. Θα τον ρωτούσα γιατί το έκανε αυτό. Εύχομαι να είχα κάποια ένδειξη ότι θα έκανε μια τέτοια πράξη, θα τον είχα συλλάβει εγώ ο ίδιος» πρόσθεσε, λέγοντας ότι η συμπεριφορά του γιου του ήταν φυσιολογική και δεν προμήνυε αυτό που θα έκανε.