Οι γερμανικές αεροπορικές εταιρείες μετά της τραγωδία με τη Germanwings στις γαλλικές Άλπεις ανακοίνωσαν πως η παρουσία δύο προσώπων στο πιλοτήριο των αεροσκαφών καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης θα είναι υποχρεωτική.

Ads

«Οι αεροπορικές εταιρείες μας εισάγουν προσωρινά έναν νέο κανόνα που προβλέπει ότι δύο πρόσωπα θα πρέπει να βρίσκονται διαρκώς στα πιλοτήρια των αεροπλάνων», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η BDL, η ομοσπονδία μέλη της οποίας είναι όλες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Γερμανίας. Ανάλογη απόφαση έλαβε και η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Αυστρίας. Το μέτρο θα εφαρμοστεί «άμεσα», είπε η αυστριακή εκπρόσωπος Άντρεα Χάιγκλ. «Ελπίζουμε ότι θα υιοθετηθεί το συντομότερο δυνατόν ένας πανευρωπαϊκός κανονισμός», πρόσθεσε.

Την υποχρεωτική παρουσία δύο ατόμων στο κόκπιτ ανακοίνωσαν την Πέμπτη και άλλες αεροπορικές εταιρείες στη Νορβηγία, τον Καναδά και τη Βρετανία. Μετά την τραγωδία στις γαλλικές άλπεις, όπου ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτζ κλείδωσε έξω από το πιλοτήριο τον κυβερνήτη και έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος, η μία εταιρεία μετά την άλλη ανακοινώνουν αλλαγή στον κανονισμό ασφαλείας και επιβάλουν την παρουσία δύο ατόμων του πληρώματος στο πιλοτήριο. Διαβάστε: Πως κλειδώθηκε εκτός κόκπιτ ο πιλότος του Airbus – Πως λειτουργεί η ασφάλεια της θύρας