Και μετά τα αυγά, ήρθε το αλεύρι… Ο Φρανσουά Φιγιόν έπεσε… θύμα ενός νεαρού, ο οποίος τον αλεύρωσε στην κυριολεξία, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του στο Στρασβούργο.

Ads

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, την ώρα που ο υποψήφιος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, κατευθυνόταν στο βήμα για να εκφωνήσει ομιλία, ένας άνδρας ο οποίος μάλιστα, φορούσε ένα… παραπλανητικό μπλουζάκι που έγραφε «οι φοιτητές με τον Φιγιόν», άδειασε πάνω του ένα πακέτο με αλεύρι.

Προς στιγμήν, επικράτησε ένας μικρός πανικός, αλλά αστραπιαία, η ασφάλεια του Φιγιόν απομάκρυνε και ακινητοποίησε τον νεαρό άνδρα (στα πλάνα φαίνεται μάλιστα να του σκίζουν βίαια το μπλουζάκι). 

«Βρίσκομαι στο στόχαστρο μιας ανηλεούς μανίας» δήλωσε ο Φιγιόν και πρόσθεσε χαμογελώντας: «Ελπίζω τουλάχιστον το αλεύρι να ήταν γαλλικό […]».

Ads

«Όμως, φίλοι μου, ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», αυτή τη δύναμη «θα τη διαθέσω για να υπηρετήσω τους Γάλλους που έχουν ανάγκη από έναν πραγματικό ηγέτη μετά την ασταθή προεδρία του Φρανσουά Ολάντ» είπε. 

Το αλεύρωμα του Φιγιόν, ο οποίος κατεβαίνει στις εκλογές παρά τα σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την αργομισθία της συζύγου και των παιδιών του, έχει ήδη γίνει viral.

Περισσότερα στο hashtag #FillonStrasbourg.