H γαλλική αστυνομία εντόπισε 72 πυροβόλα όπλα, πάνω από 3.000 φυσίγγια και ένα σκοπευτήριο μέσα στο κτήμα του Αλέν Ντελόν στο Ντουσί, νότια του Παρισιού, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονταργκί.

Ads

Τα δεκάδες όπλα που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, εκτιμάται πως είναι συλλεκτικά, με τον 88χρονο ηθοποιό να αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παράνομης αποθήκευσης όπλων και της παράνομης απόκτησης και κατοχής όπλων των κατηγοριών Α, Β και Γ, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, Ζαν-Σέντρικ Γκο.

Στις 8 Φεβρουαρίου, η Εισαγγελία της Μονταργκί έλαβε «μια έκθεση από τον δικαστή κηδεμονίας που ανέφερε ότι ο Αλέν Ντελόν είχε στην κατοχή του ένα πυροβόλο όπλο», εξήγησε ο εισαγγελέας. Από τα τέλη Ιανουαρίου, ο εξασθενημένος ηθοποιός έχει τεθεί υπό δικαστική προστασία, με έναν νομικό εκπρόσωπο υπεύθυνο για τη συνδρομή του Αλέν Ντελόν, στην ιατρική του περίθαλψη.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες, ένας γιατρός που είχε εξετάσει τον Αλέν Ντελόν το περασμένο καλοκαίρι είχε παρατηρήσει ότι το ηθικό του ηθοποιού «ήταν χαμηλό». Ο γιατρός μίλησε μάλιστα για «κατάσταση σωματικής και ψυχολογικής εξάντλησης με μεγάλο κίνδυνο αυτοκτονίας».

«Μετά την αναφορά της κόρης, άρχισε προκαταρκτική έρευνα, η οποία ανατέθηκε στην ερευνητική μονάδα της Ορλεάνης» σημειώσε σε δηλώσεις του ο εισαγγελέας του Montargis. Η τεταμένη κατάσταση μεταξύ των παιδιών του Αλέν Ντελόν και οι ανησυχίες για την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του ηθοποιού ώθησαν αναμφίβολα τις δικαστικές αρχές να κινητοποιηθούν για να αποτρέψουν τον παραμικρό κίνδυνο.

Η Ανούτσκα Ντελόν, κόρη του ηθοποιού, ισχυρίστηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Elle ότι «πηγαίνει πάντα με τον σωματοφύλακά της» στο οικογενειακό κτήμα. Η Ανούτσκα περιέγραψε επίσης λεπτομερώς το πάθος του πατέρα της για τα πυροβόλα όπλα, προσθέτοντας ότι έχει «μεγάλη συλλογή». Η Ντελόν ανέφερε ότι όταν τα αδέλφια της ήταν στο Ντουσί, «περπατούσαν στο σπίτι οπλισμένοι, νομίζοντας ότι βρίσκονταν στην Αγρια Δύση».

Οι εν λόγω δηλώσεις προκάλεσαν επίσης την αντίδραση του Άντονι Ντελόν, του μεγαλύτερου από τα αδέλφια. Σε ένα μακροσκελές μήνυμα στον λογαριασμό του στο Instagram, ανέφερε:

«Πέρασες το καλοκαίρι πυροβολώντας με Glocks με την αγαπημένη σου, πρώην GIGN και επικεφαλής ασφαλείας του Ντούσι, πριν τελικά πάρεις το όπλο στο σπίτι στη Γενεύη στη μνήμη του μπαμπά. Για κάποιον που μισεί τα όπλα, φάνηκες πολύ γενναία και προικισμένη σύμφωνα με τον ίδιο. Όσον αφορά εμένα, έχω σταματήσει να κουβαλάω όπλο εδώ και πολύ καιρό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα όπλα από την συλλογή του Ντελόν προκαλούν προβλήματα στην οικογένεια. Το 2011, ο Αλέν-Φαμπιέν Ντελόν, το μικρότερο παιδί του ηθοποιού, τότε ηλικίας 17 ετών, διοργάνωνε ένα πάρτι με διάσημους προσκεκλημένους, στο διαμέρισμα του Ντελόν στη Γενεύη. Κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού ή ενός καυγά με ένα παλιό πιστόλι που ανήκε στον κινηματογραφικό αστέρα, ο οποίος απουσίαζε από το σπίτι, έπεσε πυροβολισμός κι ένας κι ένας Ισπανός έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά.

*Με πληροφορίες από Le Parisien