Η αρμόδια επιτροπή της Αφρικανικής Ένωσης για την κρίση στην Ακτή Ελεφαντοστού «επιβεβαίωσε την εκλογή μου» στην προεδρία της χώρας, το θέμα λοιπόν έχει «επιλυθεί οριστικά», δήλωσε απόψε ο Αλασάν Ουαταρά, ένας από τους δύο πολιτικούς ηγέτες που διεκδικούν την προεδρία στην Αφρικανική χώρα, η οποία μαστίζεται από μετεκλογικές συγκρούσεις.

Ads

«Επιβεβαιώνουν την εκλογή μου από το λαό της Ακτής του Ελεφαντοστού, με μεγάλη πλειοψηφία και με ισχυρή συμμετοχή, ως Προέδρου της Δημοκρατίας της Ακτής του Ελεφαντοστού», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ουαταρά.

«Έτσι λοιπόν τώρα το ζήτημα έχει οριστικά επιλυθεί, είμαι όντως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ακτής Ελεφαντοστού», υπογράμμισε.

Η εν λόγω επιτροπή, που αποτελείται από αρχηγούς κρατών της Αφρικανικής Ένωσης, υπέβαλε στο Συμβούλιό της Αφρικανικής Ένωσης για την Ειρήνη και την Ασφάλεια «δεσμευτικές» προτάσεις που θα πρέπει να υιοθετήσει για να προσπαθήσει να θέσει τέρμα στην κρίση που προέκυψε από τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές της 28ης Νοεμβρίου στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Ωστόσο, οι προτάσεις τις επιτροπής δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Ουαταρά έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα ως ο νόμιμος πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού έναντι του Λοράν Γκμπάγκμπο.