Χάρη στην ευφυΐα των ντόπιων, περίπου 250 νεοναζί, μέλη ακροδεξιών οργανώσεων που επισκέφθηκαν το χωριό Βούνζιντελ της Γερμανίας βοήθησαν, χωρίς να το ξέρουν, στη συγκέντρωση πόρων κατά της ιδεολογίας τους και συγκεκριμένα υπέρ μιας καμπάνιας για την αποτροπή των νέων από το νεοναζιστικό κίνημα.

Ads

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, οι κάτοικοι του χωριού βρήκαν τρόπο να εκμεταλλευτούν την ανεπιθύμητη ετήσια διαδήλωση των ακροδεξιών, καθώς μέχρι το 2011 βρισκόταν εκεί ο τάφος του διαβόητου μέλους του Εθνοσοσιαλιστικού Κόμματος και στενού συνεργάτη του Χίτλερ, ο Ρούντολφ Ες.

Έπεισαν, λοιπόν, τους εμπόρους να χρηματοδοτήσουν το κάθε βήμα των νεοναζί για μια εκστρατεία εναντίον τους! Έτσι, για κάθε μέτρο της πορείας, επιχειρήσεις, οργανώσεις και ιδιώτες πρόσφεραν 10 ευρώ υπέρ του προγράμματος «EXIT Deutschland», που υποστηρίζει τους νεοναζί που επιθυμούν να αλλάξουν ζωή.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε; Διόλου ευκαταφρόνητο: 10.000 ευρώ, για να ενισχυθεί ένα πρόγραμμα που βοηθά νέους να ξεφύγουν από τον εναγκαλισμό με τον ακροδεξιό εξτρεμισμό.