Έξι μήνες μετά τις συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA, στη Ζυρίχη επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Οι ελβετικές αρχές επιβεβαίωσαν το πρωί της Πέμπτης τη σύλληψη δύο ακόμη αξιωματούχων της FIFA.

Ads

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, πρόκειται για τους αντιπροέδρους της FIFA Χουάν Ανχέλ Ναπούτ από την Παραγουάη και ο Αλφρέντο Χαβίτ Μπανέγκας από την Ονδούρα. Οι συλλήψεις των δύο στελεχών, όπως γράφει η Deutsche Welle, έγιναν σε ξενοδοχείο πολυτελείας στη Ζυρίχη, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA για την ψήφιση πακέτου μεταρρυθμίσεων.

Οι δύο αξιωματούχοι κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν με ποσά ύψους εκατομμυρίων και κρατούνται στην Ελβετία προς έκδοση στις ΗΠΑ, κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης ανέφερε πως οι δύο συλληφθέντες «έλαβαν χρήματα ως αντάλλαγμα για την πώληση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης σε συνάρτηση με τη διεξαγωγή τουρνουά ποδοσφαίρου στη Λατινική Αμερική και προκριματικών αγώνων του Μουντιάλ». Οι ελβετικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι εν λόγω αξιόποινες πράξεις «συμφωνήθηκαν και προετοιμάστηκαν εν μέρει στις ΗΠΑ και επιπλέον έγιναν πληρωμές μέσω αμερικανικών τραπεζών».

Ads