Η αστυνομία δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό στη Γλασκώβη ως τρομοκρατικό, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές, αφότου τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση με μαχαίρι σε ξενοδοχείο της πόλης.

Ads

«Το περιστατικό στην Ουέστ Τζορτζ Στριτ δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό. Η έρευνα συνεχίζεται», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που ανήρτησε η αστυνομία της Σκωτίας στο Twitter.

Όπως έγινε γνωστό ότι το ξενοδοχείο στο οποίο μπήκε ο ένοπλος αφήνοντας πίσω τρεις νεκρούς και έξι σοβαρά τραυματίες, ηλικίας 17, 18, 20, 38, 42 και 53, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, φιλοξενεί αιτούντες άσυλο προσωρινά, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Σε μήνυμά του στο twitter ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εκφράζει τη θλίψη του για το συμβάν και τη συμπαράστασή του στα θύματα και στις οικογένειές τους.

Ads

Ωστόσο, σε μήνυμά της η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον, χαρακτηρίζει το περιστατικό φρικτό και στρέφει τις σκέψεις της προς όσους ενεπλάκησαν, ενώ επισημαίνει ότι ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Επίσης, αναφέρθηκε στις εντάσεις και τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν τόσο στη Γλασκώβη όσο και σε άλλες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας, εν μέσω διαμαρτυριών σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, αλλά έστειλε μήνυμα σε όλους τονίζοντας πως όταν συμβαίνουν τρομερά πράγματα όπως αυτό, «πάνω απ ‘όλα πρέπει να μας θυμίζουν τι μας ενώνει και όχι τι μας χωρίζει».

Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, κάνει λόγο για «βαθιά ανησυχητικά νέα» από τη Γλασκώβη, ζητά από τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας και εκφράζει την στήριξή της στις υπηρεσίες αντιμετώπισης του έκτακτου περιστατικού.

Από την πλευρά του, ο ακροδεξιός Νάιτζελ Φάρατζ έσπευσε να χρησιμοποιήσει το αιματηρό συμβάν κάνοντας λόγο μιλώντας για «παράνομους μετανάστες». «Σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, τα ξενοδοχεία γεμίζουν με νεαρούς ανθρώπους που έρχονται καθημερινά από τη θάλασσα. Είναι τεράστιος κίνδυνος για την ευημερία μας – ωστόσο η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα» έγραψε στο Twitter.