Νεκρός έπεσε ο 65χρονος απαγωγέας του 5χρονου αγοριού στην Αλαμπάμα ύστερα από ανταλλαγή πυρών με πράκτορες του FBI. Ο 5χρονος Ίθαν, που παρέμενε όμηρος του συνταξιούχου Τζίμι Λι Ντάικς επί επτά ημέρες, είναι πλέον ασφαλής.
 

Ads

Οι αρχές της αμερικανικής πολιτείας της Αλαμπάμα ανακοίνωσαν το πέρας αστυνομικής επιχείρησης για την απελευθέρωση του μικρού που είχε απαχθεί την περασμένη Τρίτη, 29 Ιανουαρίου.
 
«Οι διαπραγματεύσεις με τον δράστη είχαν περιέλθει σε αδιέξοδο και η αστυνομία αναγκάστηκε να εισβάλει στο κρησφύγετο και να τον πυροβολήσει», δήλωσε ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, Στιβ Ρίτσαρντοσον.

Unfortunately your browser does not support IFrames.

 

Την περασμένη Τρίτη ο 65χρονος, συνταξιούχος οδηγός φορτηγού και βετεράνος του Βιετνάμ, ανέβηκε σε ένα σχολικό λεωφορείο και σκότωσε τον οδηγό. Στη συνέχεια διέφυγε κρατώντας όμηρο το παιδί καταφεύγοντας σε αυτοσχέδιο καταφύγιο στο υπόγειο του σπιτιού του.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπήρχε καμία σχέση μεταξύ του δράστη και του παιδιού.
 
Στη διάρκεια της ομηρίας, οι αρχές παρείχαν στον 5χρονο τρόφιμα αλλά και φάρμακα που έπρεπε να λάβει, καθώς έπασχε από τη νόσο του συνδρόμου Asperger. Η χορήγηση γινόταν μέσω ενός αεροσωλήνα που συνέδεε τον εξωτερικό χώρο με το αυτοσχέδιο μπούνκερ που είχε κατασκευάσει ο ίδιος ο δράστης.
 
Περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές ελευθερίας του παιδιού, οι άνδρες του FBI είπαν ότι «γελούσε, ήθελε να παίξει και να φάει», ενώ το χαρακτήρισαν «πολύ τυχερό αλλά και πολύ γενναίο».

Ads