Πολλοί άμαχοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου σε μια πόλη στα νότια της Δαμασκού, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Ads

Το όχημα ήταν σταθμευμένο κοντά στο Τέμενος Αμάρι του Κανάκερ. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο ακτιβιστές από την περιοχή, έκανε λόγο για επτά νεκρούς.
 
Η κωμόπολη του Κανάκερ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όμως στην ευρύτερη περιοχή δρουν ομάδες ανταρτών. Στην επαρχία της Δαμασκού έχουν σημειωθεί ορισμένες από τις σφοδρότερες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου στη χώρα.
 
Οι δυνάμεις του Άσαντ κατάφεραν να αποκρούσουν την προέλαση των ανταρτών προς τη Δαμασκό και στα νότια της πρωτεύουσας, στις περιοχές που συνορεύουν με την Ιορδανία. Οι αντάρτες από την πλευρά τους χρησιμοποιούν παγιδευμένα αυτοκίνητα για επιθέσεις σε περιοχές που δεν μπορούν να ελέγξουν με τις χερσαίες δυνάμεις τους.
 
Νεκροί και στα σύνορα με την Τουρκία
 
Στο μεταξύ, αδέσποτες σφαίρες που προέρχονταν από το συριακό έδαφος έπληξαν το αστυνομικό τμήμα και πολλά σπίτια στην τουρκική πόλη Τσεϊλανπινάρ, στα σύνορα των δύο χωρών, ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός.
 
Τούρκοι στρατιώτες που σταθμεύουν στη μεθόριο ανταπάντησαν πυροβολώντας εναντίον του συριακού εδάφους.
 
Νωρίτερα, πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και των τοπικών ιατρικών υπηρεσιών ανέφεραν ότι δύο Τούρκοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και ένας 15χρονος, σκοτώθηκαν στο Τσεϊλανπινάρ από τις αδέσποτες σφαίρες που πέρασαν στην Τουρκία από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη γειτονική συριακή πόλη Ρας αλ Άιν.