Δακρυγόνα και αντλίες νερού ήταν η απάντηση της αστυνομίας στην διαδήλωση εκατοντάδων φοιτητών και οπαδών του έκπτωτου Προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, κοντά στο Υπουργείο Άμυνας στο Κάιρο. Οι διαδηλωτές ζητούσαν την αποκατάσταση του Μόρσι. Υπενθυμίζεται ότι οι διαδηλώσεις στην Αίγυπτο φουντώνουν και πάλι τις τελευταίες ημέρες καθώς η νέα κυβέρνηση έθεσε εκτός νόμου την Μουσουλμανική Αδελφότητα. 

Ads

Συγκεκριμένα, περίπου 300 φοιτητές, υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, απέκλεισαν δρόμο κοντά στο υπουργείο φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας και του στρατού. Η αστυνομία διέλυσε βίαια τη διαδήλωση και προχώρησε σε αδιευκρίνιστο αριθμό συλλήψεων.

Άλλη μια διαδήλωση φοιτητών έγινε στην πόλη Ζακαζίκ, τη γενέτειρα του Μόρσι, στο Δέλτα του Νείλου. Και σε αυτήν την περίπτωση οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος.

Διαβάστε αναλυτικά για τις συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Ads

Οι φοιτητές που στηρίζουν τον Μόρσι οργανώνουν καθημερινά κινητοποιήσεις μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. Τουλάχιστον 10 φοιτητές έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με την αστυνομία.