Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχθηκε κοντά στο ναό του Καρνάκ, στην πόλη Λούξορ της νότιας Αιγύπτου, όπως μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Ads

Δεν υπάρχουν τουρίστες τραυματίες από την επίθεση στον ναό του Καρνάκ στο Λούξορ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων MENA υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου.

Από αστυνομικές πηγές το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πληροφορήθηκε ότι τουλάχιστον δύο δράστες σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας κοντά στον ναό του Καρνάκ, στο Λούξορ, κατά τη διάρκεια αποτυχημένης επίθεσης.

Ενας αστυνομικός τραυματίσθηκε και δύο άτομα συνελήφθησαν, εξήγησε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας, η οποία επιχειρεί να εξουδετερώσει δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς και χαρακτήρισε το περιστατικό «αποτυχημένη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας».

Ads

Τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Αρχαιοτήτων έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ένας από τους επιτιθέμενους πυροδότησε εκρηκτικά που ήταν προσαρμοσμένα στο σώμα του, σε απόσταση 550 μέτρων από τον ναό του Καρνάκ, αλλά η Αστυνομία δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία απέκλεισε τους τουρίστες στο εσωτερικό του ναού του Καρνάκ για να τους προστατεύσει.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων διέταξε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου σε συντονισμό με τον υπουργείο Εσωτερικών.