Να εγκαταλείψουν τους καταυλισμούς που έχουν στήσει στο Κάιρο οι υποστηρικτές του αποπεμφθέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ζήτησε την Πέμπτη το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, μία ημέρα αφού η υποστηριζόμενη από το στρατό μεταβατική κυβέρνηση έδωσε διαταγή στην αστυνομία να αναλάβει δράση εναντίον τους.

Ads

Σε μια ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που αναγνώστηκε στη δημόσια τηλεόραση, το υπουργείο Εσωτερικών προσέφερε μια «ασφαλή έξοδο» στους διαδηλωτές που θα υπακούσουν στην έκκληση αυτή.
 
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Χάνι Άμπντελ Λατίφ είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη χρονική προθεσμία για να απομακρυνθούν οι πολίτες που πραγματοποιούν καθιστικές διαμαρτυρίες.
 
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο «καλεί τα πρόσωπα στις πλατείες Ραμπάα αλ Ανταουίγια (στα βόρεια του Καΐρου) και αλ Νάχντα (κοντά στο πανεπιστήμιο του Καΐρου) να υπακούσουν στη λογική και στο εθνικό συμφέρον και να αποχωρήσουν το ταχύτερο».
 
Πάνω από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα επεισόδια που ακολούθησαν την αποπομπή του Μόρσι από το στρατό.
 
Νωρίτερα σήμερα, μια συμμαχία η οποία τάσσεται υπέρ του εκδιωχθέντα προέδρου κάλεσε σε μαζικές διαδηλώσεις την Παρασκευή εναντίον της απόφασης της υποστηριζόμενης από το στρατό κυβέρνησης να τερματίσει τις καθιστικές διαμαρτυρίες των υποστηρικτών του.
 
Η συμμαχία των ισλαμιστών, της οποίας ηγούνται οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, κατηγόρησε την Πέμπτη τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφαλείας ότι σχεδιάζουν να προκαλέσουν χάος για να εξασφαλίσουν με τον τρόπο αυτό ένα πρόσχημα για να διαπράξουν «νέες σφαγές και να τερματίσουν διά της βίας ειρηνικές διαδηλώσεις».