Άγρια επίθεση δέχτηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ο γνωστός Τούρκος σχεδιαστής μόδας Μπαρμπαρός Σανσάλ για τις δηλώσεις που έχει κάνει σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία και την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ads

Μάλιστα ο Μπαρμπαρός Σανσάλ, μετά τον ξυλοδαρμό του, συνελήφθη και από τις αρχές για την σκληρή κριτική που έχει ασκήσει. Ο Σανσάλ είναι ο γνωστός για τη δράση του υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και των ατομικών ελευθεριών στην Τουρκία και έχει επικρίνει σκληρά το τουρκικό καθεστώς.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και ενώ βρισκόταν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ο Μπαρμπαρός Σανσάλ σε βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο αναφερόταν στη «βρωμιά, την προστυχιά και την εξαθλίωση», που επικρατεί στη χώρα, και εξαπέλυε ύβρεις για την Τουρκία και την τουρκική ηγεσία. 

Το βίντεο που ανάρτησε ο Σανσάλ

Το βίντεο έκανε το γύρο του διαδικτύου και πήρε μεγάλη δημοσιότητα με αποτέλεσμα το τουρκοκυπριακό καθεστώς να τον απελάσει μετά από αίτημα της Άγκυρας. Κατά την άφιξή του στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης τον περίμενε μια ομάδα ατόμων που τον ξυλοκόπησε άγρια.

Η στιγμή της επίθεσης

Ο Σανσάλ κατάφερε κάποια στιγμή να ξεφύγει και να βρει καταφύγιο στο περιπολικό που τον περίμενε για να τον συλλάβει με την κατηγορία της «προσβολής και της υποκίνησης μίσους στους πολίτες».

Οι δράστες της επίθεσης διασκορπίστηκαν ωστόσο ορισμένοι αναγνωρίστηκαν και προσήχθησαν. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ορισμένοι εξ αυτών ήταν υπάλληλοι του αεροδρομίου. «Δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στα εθνικά μας αισθήματα», φέρεται να είπε ένας από τους δράστες, θέλοντας να δικαιολογήσει την πράξη του.

Ads