Τουλάχιστον 22 άτομα σκοτώθηκαν το πρωί της Τετάρτης όταν ένα αεροσκάφος τύπου ATR 72-600 της TransAsia, με 58 άτομα κατέπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε ποταμό, λίγα μόλις λεπτά έπειτα από την απογείωσή του. Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν ότι, μέχρι στιγμής, άλλα 21 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ads

Βιντεοσκοπημένο υλικό από οδηγό αυτοκινήτου κατέγραψε τη στιγμή της συντριβής και ήδη φωτογραφίες κάνουν το γύρο του Διαδικτύου μέσα από το Twitter. Στο βίντεο φαίνεται το αεροσκάφος να χτυπά με το φτερό του την άκρη τα προστατευτικά κιγκλιδώματα σε αερογέφυρα αυτοκινητοδρόμου και στη συνέχεια να πέφτει με ορμή μέσα στα νερά του ποταμού. Το κύτος του αεροπλάνου διακρίνεται πολύ καθαρά καθώς κάνει μια απότομη αναστροφή και ξύνει το οδόστρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος μετέφερε συνολικά 58 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, καθώς και πενταμελές πλήρωμα. Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει επί τόπου και ερευνούν τα συντρίμμια, για τον εντοπισμό επιζώντων που ενδεχομένως παγιδεύτηκαν στην καμπίνα.

Είναι το δεύτερο δυστύχημα που παρουσιάζεται με τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία. Τον Ιούλιο του 2014, ένα ATR-72 της TransAsia συνετρίβη κατά τη διαδικασία προσγείωσης στο νησί Πενγκού της Ταϊβάν, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 48 άτομα, ενώ υπήρξαν και δέκα επιζώντες.