Δεν υπάρχουν επιζώντες ανάμεσα στους 68 επιβαίνοντες στο κουβανικό αεροσκάφος που συνετρίβη σήμερα στην κεντρική Κούβα, ανακοίνωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Και στο Πακιστάν, δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή μικρού αεροπλάνου στο Καράτσι, ανακοίνωσε ο στρατός.

Ads

Η επίσημη ιστοσελίδα ενημέρωσης Cubadebate.cu. δημοσίευσε χωρίς άλλα σχόλια “τον κατάλογο με τα ονόματα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα του ATR-72-212”. Εξήντα ένας επιβάτες – ανάμεσα τους αρκετοί ξένοι από δέκα χώρες – και επτά μέλη του πληρώματος βρίσκονταν στο αεροσκάφος της κρατικής αεροπορικής εταιρίας AeroCaribbean που εκτελούσε την πτήση Σαντιάγο δε Κούβα-Αβάνα.

Τα συνεργεία διάσωσης έχουν ήδη αρχίσει να ανασύρουν πτώματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη στις 05:42 τοπική ώρα, αφού πρώτα είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου. Αμέσως μετά χάθηκε κάθε επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Οι διασώστες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν εκσκαφείς για να περάσουν μέσα από την πυκνή βλάστηση και να φτάσουν το αεροσκάφος κοντά στην πόλη Γκουασιμάλ της επαρχίας Σάνκτι Σπίριτους.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως το αεροπλάνο έκανε “απότομους ελιγμούς” πριν πέσει στο έδαφος, μετέδωσε η εφημερίδα Escambray στην ηλεκτρονική της έκδοση. Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν νοσοκομεία και ιατρικές υπηρεσίες της περιοχής, περίπου 340 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αβάνας, αλλά αργότερα ενημερώθηκαν πως δεν αναμένεται να υπάρχουν επιζώντες.

Ads

Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή μικρού αεροπλάνου στο Καράτσι

Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή μικρού αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Νουρ Αγκά. Στο αεροπλάνο, τύπου Τσέσνα, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, επέβαιναν 20 επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος. Οι επιβάτες ήταν εργαζόμενοι σε αμερικανική πετρελαϊκή εταιρία.

Μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί η εθνικότητα των θυμάτων, αλλά η αστυνομία ανέφερε πως τα περισσότερα είναι Πακιστανοί. Το αμερικανικής κατασκευής τύπου Beechcraft αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρίας τσάρτερ JS Air μετέφερε τους εργαζόμενους σε πετρελαιοπηγή στο Μπιτ Σαχ, στο νότιο Πακιστάν, όταν κατέπεσε σε προάστιο του Καράτσι. Εκπρόσωπος της εταιρίας ΕΝΙ επιβεβαίωσε πως το αεροσκάφος μετέφερε εργαζόμενους της ιταλικής εταιρίας, χωρίς όμως να προσθέσει άλλα στοιχεία.

Το αεροπλάνο συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου 30 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση ότι ο ένας κινητήρας δεν λειτουργούσε. “Ζήτησε να επιστρέψει και καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί, το αεροπλάνο συνετρίβη”, δήλωσε ο Περβέζ Τζορτζ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

“Το αεροπλάνο καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι νεκροί δεν είναι δυνατό να αναγνωρισθούν. Δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν ήταν άνδρες ή γυναίκες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Νουρ Αγκά.