10χρονη στις ΗΠΑ που έμεινε έγκυος έπειτα από βιασμό, αναγκάστηκε να ταξιδέψει από το Οχάιο στην Ιντιάνα, ώστε να μπορέσει να υποβληθεί σε άμβλωση, καθώς μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, στην πολιτεία της επανήλθε η απαγόρευση των αμβλώσεων μετά την έκτη εβδομάδα κύησης.

Ads

Συγκεκριμένα, η μαιευτήρας-γυναικολόγος, δρ Κέιτλιν Μπέρναρντ, που εργάζεται στην Ιντιανάπολις, είπε ότι της τηλεφώνησε συνάδελφός της από το Οχάιο, η οποία περιθάλπει παιδιά, θύματα κακοποίησης, ζητώντας τη βοήθειά της.

Όπως εξήγησε, οι νομοθέτες στην Πολιτεία της Ιντιάνα δεν έχουν ακόμη απαγορεύσει ή περιορίσει τις αμβλώσεις, αλλά είναι πιθανό να το πράξουν μέσα στον μήνα, όταν συγκληθεί η τοπική Βουλή με θέμα τις αμβλώσεις.

Η δρ Μπέρναρντ εξήγησε ότι οι μαιευτήρες γυναικολόγοι καταγράφουν απότομη αύξηση στον αριθμό των ασθενών που έρχονται στις κλινικές τους για άμβλωση από τις γειτονικές πολιτείες όπου τέτοιες διαδικασίες είναι πλέον περιορισμένες ή απαγορευμένες. «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι σε λίγες μόνο εβδομάδες δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε αυτή τη φροντίδα», δήλωσε.

Ads