Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναγνώρισαν «βαλλιστικά αντικείμενα» να έχουν εκτοξευτεί προς την  περιοχή. Τα «αντικείμενα», σύμφωνα με την ίδια πηγή, έπεσαν στην θάλασσα. 

Ads

Πάντως τις πληροφορίες για εκτόξευση πυραύλων εναντίον της διεύψευσε η Συρία. Το Reuters μεταδίδει ως έκτακτη είδηση πως το Ισραήλ και οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν στην περιοχή κοινή πυραυλική άσκηση για έλεγχο των συστημάτων ραντάρ τους. 

Νωρίτερα, η Ρωσία είχε επικρίνει τις ΗΠΑ επειδή έστειλαν πολεμικά πλοία κοντά στη Συρία λέγοντας πως οι αναπτύξεις αυτές θα αυξήσουν την ένταση. Όπως σημείωσε ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Όλεγκ Ντογκάγιεφ «η αποστολή πλοίων εξοπλισμένων με πυραύλους κρουζ προς τις ακτές τις Συρίας έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην κατάσταση στην περιοχή».
 
Πέντε αμερικανικά καταδρομικά και ένα αμφίβιο πλοίο βρίσκονται στη Μεσόγειο, έτοιμα για ενδεχόμενα πλήγματα με πυραύλους κρουζ εναντίον της Συρίας και αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως το αεροπλανοφόρο Νίμιτς και τέσσερα άλλα πλοία της ομάδας κρούσης του κατέπλευσαν χθες Δευτέρα στην Ερυθρά Θάλασσα.