Την πρώτη παιδική χαρά για ηλικιωμένους ετοιμάζει ο δήμος του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο. Με τη βοήθεια οργάνων άσκησης χαμηλής έντασης, που θα τοποθετηθούν σε ανοιχτό χώρο, οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να βελτιώσουν την ισορροπία και την ευελιξία τους και να τονώσουν τους μυς τους, τους οποίους μπορεί να έχουν αφήσει αγύμναστους επί χρόνια.
 

Ads

«Κάθε πάρκο έχει μια παιδική χαρά για παιδιά, πολύ λίγα έχουν ‘παιδική χαρά’ για ενήλικες, αλλά κανένα δεν έχει ‘παιδική χαρά’ για ηλικιωμένους», δήλωσε η Μαντλίν Έλσντον, η οποία, μέσω της τοπικής οργάνωσης κατοίκων στην οποία ανήκει, κέρδισε χρηματοδότηση για τη δημιουργία της παιδικής χαράς για ηλικιωμένους, που προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στο δημοφιλές Χάιντ Παρκ του Λονδίνου.
 
Οι χώροι άσκησης για ηλικιωμένους είναι δημοφιλείς στην Ευρώπη και την Ασία. Στη Μ. Βρετανία υπάρχει ήδη ένα προηγούμενο: πριν δύο χρόνια άνοιξε στο Μάντσεστερ η πρώτη παιδική χαρά για άτομα άνω των 60, όπου οι ηλικιωμένοι μπορούν να κάνουν έλξεις και διατάσεις, να ασκήσουν τους γοφούς και τα ισχία και να κάνουν στατικό ποδήλατο ή άλλες δραστηριότητες.
 
Σύμφωνα με την Έλντσον, η παιδική χαρά του Χάιντ Παρκ, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη έως την άνοιξη, θα διαθέτει έξι σετ οργάνων που θα αγοραστούν από τη Δανία.
 
Όπως σχολιάζουν εκπρόσωποι οργάνωσης για τους ηλικιωμένους, πολλοί άνθρωποι μεγάλης ηλικίας δεν ασκούνται αρκετά και η παιδική χαρά θα τους ενθαρρύνει, όχι μόνο να ασκηθούν, αλλά και να κοινωνικοποιηθούν. Ο χώρος άσκησης θα τους παρέχει μια ευκαιρία να συναντούν άλλους ανθρώπους της ηλικίας τους και θα τους ανακουφίσει από τα αισθήματα μοναξιάς και θλίψης.