Ένα ολόκληρο δισέλιδο στο σημερινό «Πρώτο Θέμα» αφιερώνει ο εκδότης της εφημερίδας Θέμος Αναστασιάδης στη νέα δικαστική περιπέτεια με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος και που κατά τον ίδιο αποτελεί προσπάθεια του «καθεστώτος να τον εξοντώσει». 

Ads

«Για πρώτη φορά δικάζεται ένας πολίτης για το ίδιο “αδίκημα” από… όποιο δικαστήριο υπάρχει επί γης, και δυο και τρεις και τέσσερις φορές. Και μάλιστα αναρμόδιο. Το μόνο που απομένει είναι να με δικάσουν η Τροχαία, το Στρατοδικείο και η Πολεοδομία», υποστηρίζει ο Θέμος Αναστασιάδης που μιλά για «πρωτότυπη απόφαση» του Ελεγκτικού Συνεδρίου να τον ξαναδικάσει για «μια υπόθεση για την οποία έχω ήδη δικαστεί από άλλα δυο δικαστήρια ποινικά, έχω συμβιβαστεί φορολογικά οριστικά με το Δημόσιο κι έχω πληρώσει 1,5 εκατομμύριο φόρους πρόστιμα και προσαυξήσεις 114%, που νόμιμα δεν όφειλα». 

Ο Θέμος Αναστασιάδης προχωρά γράφοντας ότι στοχοποιείται σκόπιμα και διώκεται δέκα χρόνια, ενώ όπως λέει δεν αποδείχτηκε ποτέ σε βάρος του «καμιά φοροδιαφυγή» και απαλλάχθηκε «οριστικά και αμετάκλητα από ποινικό Δικαστήριο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αναμασούν τα γνωστά παπαγαλάκια τους».  

Ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» κάνει επίσης λόγο για παράνομους ελέγχους που του έγιναν και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Όλο το Σ∆ΟΕ έχει να λέει για το τι έχουν κάνει. Παρά ταύτα συμβιβάστηκα με το ∆ημόσιο, πληρώνοντας (το ξαναλέω) πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να κλείσει η υπόθεση. Και τώρα την ξανανοίγουν ζητώντας επιπλέον τα τριπλάσια μέσω του αναρμόδιου Ελεγκτικού Συνεδρίου». 

Ads

Ο Θέμος Αναστασιάδης στη συνέχεια λέει ότι «είναι φανερός και διακηρυγμένος δημόσια σε κάθε επίπεδο ο στόχος της δημοσιογραφικής και φυσικής εξόντωσής μου, διότι ασκώ εξ’ αρχής τη δριμύτερη κριτική στο καθεστώς» αλλά προσθέτει ότι «δεν εκβιάζομαι, ούτε υποκύπτω Ο,ΤΙ κι αν κάνουν περαιτέρω με τα ποικιλώνυμα μέσα που διαθέτουν. (Νομικά και άλλα…) Είναι ζήτημα Τιμής για μένα και δεν μ’ ενδιαφέρει το οιοδήποτε κόστος. Αν θέλουν να με αποτελειώσουν, ένας είναι ο σίγουρος τρόπος: Τους περιμένω, έτοιμος και γι’ αυτό, αφού για όλα είναι ικανοί». 

«∆εύτερον, δεν θα επιτρέψω να εκβιάζονται και να επιχειρείται να ποδηγετηθούν το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και το protothema.gr που είναι τα μοναδικά ανεξάρτητα μεγάλα δημοσιογραφικά Μέσα που απέμειναν στην Ελλάδα. Αφού όλα τ’ άλλα τα κλείνουν, τα αναγκάζουν να υποκύψουν ή να αναζητήσουν οιαδήποτε λύση για να επιβιώσουν», συνεχίζει ο Θέμος Αναστασιάδης, υποστηρίζοντας ότι «στόχος τους είναι η άλωση του ΘΕΜατος». 

Μεταξύ άλλων, ο Θέμος Αναστασιάδης προσθέτει ότι θα ενημερώσει επίσημα όλα τα πολιτικά κόμματα και τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας «για όσα αληθινά συμβαίνουν» και λέει ότι έχει ήδη ενημερώσει «την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνώς Δικαστήριο για την προστασία της Ελευθερίας του Τύπου και των ∆ικαιωμάτων του Ανθρώπου και της προστασίας του Ατόμου από την κρατική αυθαιρεσία. Όπως και στις ελληνικές και διεθνείς Ενώσεις ∆ημοσιογράφων». 

«Τέλος, δεν θα υποκύψω ΠΟΤΕ στο καθεστώς, ό,τι πιέσεις κι αν κάνουν, ό,τι ποινές κι αν επιβάλουν, και έχω εμπιστοσύνη ότι τελικά η Ελληνική ∆ικαιοσύνη, στο επίπεδο που πρέπει, θα δει την πρωτοφανή στα χρονικά δεκαετή συνωμοσία εναντίον ενός και μόνο δημοσιογράφου», καταλήγει.