Σε «διαζύγιο» όπως δείχνουν όλα οδηγούνται η ΕΡΤ και η Όλγα Τρέμη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η παρουσιάστρια της εκπομπής «10» δήλωσε ότι επιθυμεί να αποχωρήσει από την κρατική τηλεόραση. 

Ads

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ της δημοσιογράφου και της διοίκησης, ενώ γίνεται αναφορά και στα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης. Επίσημα, όπως ενημέρωσε η διοίκηση της ΕΡΤ, γίνεται αναφορά σε «προσωπικούς λόγους». «Για σοβαρούς προσωπικούς λόγους η κυρία Ολγα Τρέμη υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της από την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή 10 της ΕΡΤ1», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Πάντως η δημοσιογράφος φέρεται να έχει ήδη επαφές για συνεργασία με άλλους ιδιωτικούς σταθμούς. 

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κανελλόπουλο της Εφημερίδας των Συντακτών, υπήρξε μεγάλο πρόβλημα συνεννόησης με τη Διοίκηση της ΕΡΤ. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως στη σημερινή ΕΡΤ «ακόμα και απλές ερωτήσεις προς υπουργούς φαντάζουν “ύποπτες”».

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που μετά την ανακοίνωση της παραίτησης, συνέδεσαν την απόφαση με την ένταση που προκλήθηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια της εκπομπής, όταν η Όλγα Τρέμη ρώτησε τον Κωστή Χατζηδάκη για τις σκανδαλώδεις συμφωνίες με ιδιωτικές κλινικές σχετικά με την διάθεση ΜΕΘ σε διπλάσια τιμή.

Ads

Η ερώτηση προκάλεσε την σφοδρή αντιπαράθεση on air με τον υπουργό να δηλώνει πως «δεν είναι σωστό να γίνεται κριτική στην κυβέρνηση» και τον δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη, που συμμετέχει ως σχολιαστής στην εκπομπή, να σπεύδει να τον υποστηρίξει εξαπολύοντας επίθεση στην παρουσιάστρια και τους συνομιλητές του.