Έπαυσε από τα καθήκοντα του προέδρου-διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας τον Γιώργο Προκοπάκη, το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, με ομόφωνη απόφασή του, μερικές ώρες μετά την πρεμιέρα του νέου καναλιού.Τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου έθεσαν ως όρο την απομάκρυνση του Γ. Προκοπάκη, διαφορετικά θα υπέβαλαν την παραίτηση τους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Ads

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Θ. Φορτσάκης, το υπάρχον σχήμα δεν μπορούσε να λειτουργήσει καθώς υπήρχαν δυσκολίες συνεννόησης και η κατάσταση είχε γίνει αδιέξοδη. Ο Θ. Φορτσάκης τόνισε, επίσης, πως η απόφαση είναι θεσμική αποκλείοντας κάθε κυβερνητική παρέμβαση.

Ο Γιώργος Προκοπάκης έμεινε στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου μόλις 24 ώρες, μετά την επίσημη έναρξη του νέου φορέα την Κυριακή. 

Καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει προσωρινά η υπεύθυνη προγράμματος και αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, Κατερίνα Ευαγγελάκου ενώ αναμένεται η απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου για την νέα επιλογή του προέδρου. 

Ads

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, πριν από λίγες μέρες η μέχρι σήμερα αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος έστειλε επιστολή (μέσω e-mail) στο Εποπτικό Συμβούλιο αλλά και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ ανακοινώνοντας ότι είναι έτοιμη να παραιτηθεί αν δεν αλλάξει η κατάσταση, καθώς οι διαρκείς παρεμβάσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γ. Προκοπάκη έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο την πραγματοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος.

Στην επιστολή, σύμφωνα με την εφημερίδα, η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος, κάνει λόγο, για απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.

Επιπλέν, είχε προηγηθεί επιστολή του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου Θ. Φορτσάκη, με έντονες παρατηρήσεις του προς τον Γ. Προκοπάκη για προβληματικούς και παράτυπους διαγωνισμούς και προκηρύξεις θέσεων εργασίας. Τέλη Απριλίου έφτασε στη ΝΕΡΙΤ και εξώδικο από εταιρεία παραγωγής που ζητούσε τα πρακτικά των επιτροπών αξιολόγησης, ενώ σε αυτό σημειωνόταν ότι από τη στιγμή που δεν έλαβε αρνητική απάντηση για την πρότασή της έχει προχωρήσει στην υλοποίησή της, σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Στα παραπάνω, προστίθεται και μια επιστολή μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου, που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή  στις typologies.gr  (χωρίς να αναφέρεται το όνομά του) που έχει αποσταλεί εδώ και δύο εβδομάδες, στην οποία επισημαίνει ότι μοναδικός λόγος παρουσίας του σε συνεδρίαση του Ε.Σ. «είναι η παροχή εξηγήσεων για τις εκ μέρους του Προέδρου της ΝΕΡΙΤ κραυγαλέες, συνεχείς και συστηματικές παραβιάσεις του νόμου περί ΝΕΡΙΤ… Επομένως, στη μόνη συνεδρίαση που προτίθεμαι να μετάσχω είναι εκείνη που θα έχει μοναδικό θέμα: “Παύση του Προέδρου του Δ.Σ. και Διευθύνοντος Συμβούλου”. Αν στη συνεδρίαση αυτή κριθεί ότι ο κ. Προκοπάκης έχει πράγματι παραβιάσει τον νόμο περί ΝΕΡΙΤ, τότε να κληθεί κανονικά σε απολογία και μετά από αυτή να λάβουμε την τελική απόφασή μας».

Στην επιστολή του αναφέρει επίσης ότι αν δεν υπάρξει απόφαση, τότε «πρέπει να υποβάλουμε την παραίτησή μας για να διευκολύνουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην επανασύσταση του Εποπτικού Συμβουλίου».