Η μανία του Θέμου Αναστασιάδη για ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι γνωστή και δημοσίως εκφρασμένη με πολλούς τρόπους. Σε σημερινό άρθρο του, ο εκδότης του Πρώτου Θέματος υπερέβη και πάλι τα όρια, όμως  αυτή τη φορά φαίνεται το αντιλήφθηκε και ο ίδιος και έσπευσε να αλλάξει το λιβελογράφημά του. Όχι πως «μετάνιωσε» για όσα έγραφε – δεν έχει κανείς αμφιβολία για αυτό, εξάλλου δεν άλλαξε η ουσία παρά μόνο κάποια αξιόποινα σημεία – αλλά ενδεχομένως κάποιος να του υπενθύμισε πως υπάρχει και η Δικαιοσύνη. Και έχει ήδη αρκετά μπλεξίματα με αυτή…

Ads

Έτσι λοιπόν στο άρθρο, που ο ίδιος υπογράφει, ο αρχικός τίτλος «Μόνο κέρματα και κρεμάλες πια για τον προδότη Aλέξη Τσίπρα», χωρίς εισαγωγικά, άλλαξε σε «”Κρεμάλες, κέρματα και προδοσία”», με εισαγωγικά. Τα εισαγωγικά έκαναν την εμφάνισή τους σε πολλά επίμαχα σημεία του κειμένου ενώ αφαιρέθηκαν λέξεις όπως «ψευτοπρωθυπουργός», «προδότης» αλλά και η κατακλείδα: «Κανείς συριζαίος δεν θα ‘ναι ασφαλής εφ εξής στην ελληνική γη. Πόσο μάλλον ο Τσίπρας. Ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας έδωσε ελπίζουμε να φανούμε άξιοι των προσδοκιών του, κάναμε ότι μπορούσαμε, σε δυο μήνες τον ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!»

Συγκεκριμένα: ο «ψευτοπρωθυπουργός της χώρας» έγινε σκέτο ο «πρωθυπουργός της χώρας», ενώ οι «κρεμάλες» και «κέρματα» μπήκαν σε εισαγωγικά. Το ότι «η Μακεδονία θα γίνει ο τάφος σας» άλλαξε σε «”πολιτικό τάφο”» επίσης με εισαγωγικά. Το «ο Αλέξης Τσίπρας δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως Έλληνας πρωθυπουργός» άλλαξε σε: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αντιμετωπίζεται πια σαν αξιοσέβαστος πρωθυπουργός».

Στο «προδοτικό τσούρμο ΣΥΡΙΖΑ», μπήκαν επίσης εισαγωγικά όπως και στο «η προδοσία στην εξουσία», καθώς εμφανίζονται ως ισχυρισμοί του «λαού» και όχι του ίδιου. Εισαγωγικά μπήκαν και στη λέξη «κρεμάλες» (σημ: σε άλλο σημείο του κειμένου βέβαια το ξέχασε) όπως και στην αναφορά σχετικά με τους «φίλους του Τσίπρα που του επέβαλαν να προδώσει». Αφαιρέθηκε  επίσης ο χαρακτηρισμός «προδότης πρωθυπουργός» για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το «δεν θα σταματήσει να προδίδει», επίσης αναφορά για τον πρωθυπουργό, έγινε «δεν θα σταματήσει να ενδίδει». Αφαιρέθηκε επίσης και η αναφορά περί «Ελληνικής προτεραιότητας» που δεν είναι άλλη από την «εξουδετέρωση της εγκληματικής συμμορίας των ΤΣΙΠΡΑΝΕΛ» και αντικαταστάθηκε με τη φράση «απομάκρυνσης των ΤΣΙΠΡΑΝΕΛ».

Ads

Τέλος, όπως προαναφέθηκε, αφαιρέθηκε και η κατακλείδα του λιβελογραφήματος στην οποία ανέφερε: «Κανείς συριζαίος δεν θα ‘ναι ασφαλής εφ εξής στην ελληνική γη. Πόσο μάλλον ο Τσίπρας. Ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας έδωσε ελπίζουμε να φανούμε άξιοι των προσδοκιών του, κάναμε ότι μπορούσαμε, σε δυο μήνες τον ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!». 

Και ένα δίδαγμα ως αυτοαναίρεση

Αξίζει επίσης να σημειωθεί και ένα ακόμη σημείο του κειμένου, ίσως το μοναδικό χωρίς ύβρεις περί «προδοτών» κλπ. Ο Θέμος Αναστασιάδης υποστηρίζει πως «αν είχε κουκούτσι μυαλό στο κεφάλι του, ο Τσίπρας θα παρακολουθούσε τις εκπομπές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για το πώς από ΙΝΔΑΛΜΑ της Ενωσης Κεντρώων, έφθασε εντός 15 ημερών και για μια ζωή, να έχει αυτοπροσδιορισθεί από το σύνθημα «Μητσοτάκη κάθαρμα» και την ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, που τελικά, αδίκως τον προσδιόρισε σε κάθε κλίμακα». Εν ολίγοις παραδέχεται πως το τυφλό μίσος και η μανία «αδίκως», όπως γράφει, προσδιορίζουν ορισμένες φορές πολιτικά πρόσωπα. Όταν το «δίδαγμα» έρχεται ως… «αυτοαναίρεση». 

Τα δύο κείμενα σε αντιπαράθεση

image

image

image