Ύστερα από οριακή ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης κατάφερε το πολυπόθητο, να εγκριθεί, δηλαδή, η απόφαση για την αγορά προγράμματος από το  Attica TV του Δήμου Ασπροπύργου. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια θα αγοράσει 8 ώρες πρόγραμμα από το Attica TV, αντί 42.000 ευρώ το μήνα.

Ads

Ο στόχος είναι σύμφωνα με τη διοίκηση Πατούλη να ενισχυθεί η προβολή του έργου της περιφέρειας και να ενημερώνονται οι πολίτες της. 

Όλα τα παραπάνω θα επιτευχθούν με την παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών, την τηλεοπτική κάλυψη εκδηλώσεων και την προβολή σποτ. Στα έξοδα περιλαμβάνονται οι αμοιβές 16 δημοσιογράφων, 3 οπερατέρ, 1 σκηνοθέτη, 1 ηχολήπτη, δύο οδηγών, δύο μοντέρ, αγορά εξοπλισμού 6.500 ευρώ τον μήνα, καύσιμα 8.000 ευρώ, διοικητικές αμοιβές 5.000 ευρώ. Ακόμη και ενοίκια 15.000 και συνδρομή στην Digea 10.000 ευρώ μηνιαίως!

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει συνολικό κόστος 42.000 ευρώ τον μήνα και η σύμβαση έχει προϋπολογισμό 210.000 καθώς καλύπτονται 5 μήνες ενώ, όπως είπε ο κ.Πατούλης, θα συσταθεί επιτροπή που θα αποφασίσει ποια θα είναι η συνέχεια του εγχειρήματος.

Ads

Σφοδρή κόντρα με Σγουρό 

Από τη συζήτηση στο χθεσινοβραδινό Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έλειψε η ένταση και η σκληρή αντιπαράθεση. Ο Γιώργος Πατούλης ανέλαβε ο ίδιος να υπερασπιστεί την αγορά του τηλεοπτικού χρόνου, μιλώντας για ιστορική απόφαση. Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Πατούλης διαθέτει επισήμως 41 ψήφους σε σύνολο 101 περιφερειακών συμβούλων και θα μπορούσε να χάσει την ψηφοφορία.

Εξού και σφοδρή κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του Γιώργου Πατούλη και του Γιάννη Σγουρού. Ο Πατούλης έθιξε ότι από την παράταξη Σγουρού αποχωρούν συνεχώς στελέχη με τον τελευταίο να γίνεται έξαλλος και να μιλά για συναλλαγή. Ο Γιώργος Πατούλης αποκάλεσε τον Γιάννη Σγουρό «δοτό». «Ντροπή σου!», «Δική σου ντροπή!», φώναζαν ο ένας στον άλλο. Τελικώς, ήταν πέντε από τους εκλεγμένους με τον Γ.Σγουρό που ψήφισαν υπέρ της εισήγησης με αποτέλεσμα η πρόταση να λάβει 46 θετικές ψήφους έναντι 43 κατά. 

Οι αντιδράσεις των άλλων παρατάξεων

Την απόσυρση του θέματος είχαν ζητήσει σχεδόν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εξαιρουμένης της Χρυσής Αυγής. Τις εντονότερες αντιρρήσεις εξέφρασε η παράταξη του Γιάννη Σγουρού. Ο ίδιος ανέφερε ότι του είχε προταθεί κάτι αντίστοιχο για σύμπραξη με τον «Αθήνα 984» όταν ήταν Περιφερειάρχης αλλά το απέρριψε, αναρωτήθηκε εάν το κανάλι είναι ιδιωτικό, προειδοποίησε για αντιδράσεις από άλλα μέσα ενημέρωσης και πολιτικό κόστος.

Από την πλευρά της παράταξης Δούρου μίλησε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καραμάνος που σημείωσε ότι η Περιφέρεια «μισοαγοράζει» το Attica Tv χωρίς μελέτη και κοστολόγιο. Επίσης, ο πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεόδωρος Σχινάς επικαλέστηκε νομικά κενά που μπορεί να μπλοκάρουν την απόφαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Πάντως, παραδέχθηκε ότι η περιφέρεια έχει επικοινωνιακό έλλειμμα θυμίζοντας τις εποχές που η διοίκηση Δούρου έκανε έργα όπως την νέα παραλιακή λεωφόρο αλλά τα κανάλια έδειχναν μόνον το μποτιλιάρισμα.

Ο Γ. Πρωτούλης (ΚΚΕ) αναρωτήθηκε αν ο κ.Πατούλης έχει ανάγκη πρόσθετης προβολής ενώ είναι κάθε μέρα στα κανάλια, και τόνισε πως σκοπός είναι η δημιουργία προπαγανδιστικού μηχανισμού της διοίκησης. Ο Κ. Τουλγαρίδης (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή) σημείωσε την παρουσία του Περιφερειάρχη την ώρα που απουσιάζει από άλλες συνεδριάσεις όπως εκείνη που οι κάτοικοι από τον Μαραθώνα ήρθαν να διαμαρτυρηθούν. Η Μαριάννα Τσίχλη (Ανυπότακτη Αττική) τόνισε ότι στην εισήγησή της η Νομική Υπηρεσία δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για το αν μπορεί να προχωρήσει έτσι η σύμβαση. Ο Θάνος Τζήμερος μίλησε για κανάλι με παράξενη προϊστορία που έχει χρεοκοπήσει δύο φορές και το πλήρωσαν οι δημότες.