Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για το Mega Channel, καθώς τα ταμεία είναι άδεια και είναι αδύνατη η εύρυθμη λειτουργία του καναλιού. Η Τηλέτυπος ΑΕ έστειλε επιστολή στην Alpha Bank, ζητώντας το ξεμπλοκάρισμα των δεσμευμένων λογαριασμών και την αποδέσμευση 800.000 ευρώ, ώστε να πληρωθεί το υπόλοιπο του μισθού του Μαρτίου στους εργαζόμενους και το δώρο του Πάσχα.

Ads

Η Τηλέτυπος ΑΕ επισημαίνει στην επιστολή πως αν δεν πληρωθεί το δώρο του Πάσχα θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες, ενώ χαρακτηρίζει «αδικαιολόγητη» και «αιφνιδιαστική» τη δέσμευση των λογαριασμών, αναφέροντας ότι «αποστερούμενη ταμειακής ρευστότητος η εταιρεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε φορολογικές και ασφαλιστικές  υποχρεώσεις, αλλά ούτε καν μισθολογικές».

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες οι τράπεζες (Πειραιώς, Alpha, Eurobank, Εθνική) κατήγγειλαν το ομολογιακό δάνειο της εταιρείας Τηλέτυπος, ύψους 98 εκατ. ευρώ, του οποίου το σημερινό υπόλοιπο διαμορφώνεται στα 88 εκατ. ευρώ. Σε ανάλογη κίνηση είχε προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα και η Τράπεζα Πειραιώς, καταγγέλλοντας διμερές δανείου, ύψους 11 εκατ. ευρώ.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της Τηλέτυπος ΑΕ προς την Alpha Bank, όπως δημοσιεύθηκε από το enimerosi24.gr:

Ads

image

image